Potârcă vrea să îşi facă un Partid al Minorităţilor

Micuţul procent de zero virgulă ceva înregistrat în dreptul lui "Obama de Meteor" îi dă noi speranţe pentru intrarea acestuia în lumea politicii româneşti. Candidatul independent la Preşedinţia României, Constantin Ninel Potârcă, afirmă că intenţionează ca până la sfârşitul anului să înfiinţeze un Partid al Minorităţilor. Potârcă a recunoscut că nu a fost votat de toţi romii, majoritatea fiind cumpăraţi cu câte un milion de lei de către un anumit partid politic.

Ninel Potârcă avea aseară, înainte de finalizarea numărării tuturor voturilor, puţin peste 20.000 de voturi în favoarea sa, speranţa lui fiind să ajungă la 25.000. Voturile de la nivel de judeţ sunt de ordinul sutelor, ceea ce arată că "succesul" său electoral a fost extrem de modest pe malul Jiului. "Obama" are însă planuri mari pentru viitor, chiar pentru viitorul apropiat, el spunând că demersul de a înfiinţa un Partid al Minorităţilor nu va fi influenţat negativ de scorul electoral slab pe care l-a obţinut la alegerile din 22 noiembrie.

"Am discutat şi cu alţi reprezentanţi ai unor minorităţi din ţară şi am luat iniţiativa pentru a înfiinţa un astfel de partid. Nu contează câte voturi am luat eu pentru că eu nu am cheltuit bani mulţi în campanie, ca alţii, ca să pot să am rezultatele lor. Eu cred că voi avea 25.000 de voturi la finalul numărătorii, ceea ce e bine pentru că Partida Rromilor, cu toţi membrii ei, de abia scotea cel mult 40.000 de voturi în alegeri", spune Ninel Potârcă, reprezentant al etniei rromilor.

Romii lui s-au vândut altui partid

Candidatul independent susţine că voturile puţine pe care le-a obţinut au fost generate de faptul că rromii, din rândul cărora provine, s-au "vândut" altor partide. "Eu nu am avut membri în secţiile de votare şi normal că partidele mari au furat de la mine, că doar nu o să fure de la ele. În plus, rromii au primit şi grătare şi câte un milion de lei vechi de la un partid pentru vota cu candidatul acestuia. Au mâncat grătare, să voteze grătare, că pe mine nu m-a ajutat nimeni în campania aceasta. O singură persoană mi-a donat 100 de euro în toată campania, în rest, tot ce s-a cheltuit, s-a cheltuit de la mine şi de aia nu au fost atât de mulţi bani", a declarat Potârcă.

Constantin Ninel Potârcă a menţionat că va rămâne în continuare preşedinte al Patronatului Oamenilor de Afaceri Rromi din România. El a candidat ca independent la alegerile din 22 noiembrie şi a obţinut 0,21% din voturi, respectiv, circa 20.000 de voturi, conform numărătorii parţiale a Biroului Electoral Central.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: