Prăjitură cu blat de nucă și biscuiți

Ingrediente necesare pentru blat:  100 g biscuiți măcinați, 130 g nucă tocată grosier, 50 g zahăr brun, 120 g unt topit și răcit.


Ingrediente necesare pentru umplutură: 250 g brânză de vaci, 250 g mascarpone, 150 g zahăr pudră, 20 g zahăr vanilat, 250 ml frișcă lichidă 30%, 10 g întăritor frișcă, coaja rasă de la 1 lămâie.

Ingrediente necesare pentru decor: fulgi de migdale prăjite.


Mod de preparare: Pentru blat, punem nucile într-un bol. Adăugăm biscuiții, untul topit și omogenizăm. Încorporăm și zahărul brun și transferăm compoziția într-o tavă de 20*30 cm. cu mâinile, apăsăm și uniformizăm, formând un blat uniform. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade, pentru 10 minute.

Între timp, prăjim fulgii de migdale într-o tigaie uscată. Pentru umplutură, mixăm frișca lichidă spumă tare, adăugând treptat întăritorul. Adăugăm zahărul vanilat și cel pudră și mixăm din nou. Adăugăm mascarone și brânza de vaci, coaja de lămâie și mixăm din nou, la viteză mică, până obținem o compoziție cremoasă.

Transferăm crema pe blatul rece din tavă și uniformizăm frumos. Decorăm cu fulgii de migdale. Dăm prăjitura la frigider pentru 3-4 ore.

Vizualizări: 5,193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: