Prăpăd la Aninoasa. Zeci de gospodării inundate!

Imagini înfiorătoare în comuna Aninoasa, din Gorj. Zeci de gospodării au fost inundate, animale ucise de viitură, case distruse. Un pârâu inofensiv s-a umflat după o furtună de o oră şi a ieşit din matcă. S-a revărsat apoi pe două drumuri şi a inundat zeci de curţi şi case din două sate.

 

Oamenii s-au uitat neputincioşi cum apa distrugea totul în cale. Câţiva copii şi bătrâni au fost salvaţi din case de pompieri şi localnici. Eu am rămas blocată în casă. „Am 76 de ani, dar aşa ceva nu am mai trăit. Ne-au scos pe geam din casă. A fost atât de multă apă încât nu am mai putut deschide uşile. Vecinul nostru, care e imobilizat la pat, a fost scos din casă de pompieri”, a mărturisit o bătrână.

 

Şuvoaiele de apă au transformat două drumuri în râuri. Apele au distrus grădini, mobilă, maşini şi au ucis animale. „Aveam 45 de pui de găină. Pe toţi mi-i omorî. Porcul e în apă. Câinele îl scosei cu tot cu cuşcă pentru că plutea pe apă. Mi-l îneca dacă nu-l luam, a mărturisit o altă localnică. Apa e peste tot. A venit violent, a inundat tot. Avem tot distrus în casă. Mobilă, parchet, canapele, tot e distrus. Ne chinuim să scoatem singuri apa că nu ne ajută nimeni”, a spus un alt localnic.

 

Pompierii, împreună cu autorităţile locale şi cei de la Ape au dat o mână de ajutor localnicilor. Au adus mai multe motopompe şi au scos apa din curţile oamenilor. „Avem 51 de gospodării afectate până acum, în satele Costeşti şi Groşerea. Facem evaluarea în teren să vedem cum pot fi ajutaţi oamenii. Totul a pornit de la pârâul Matca. A fost o imensitate de apă aici”, a spus primarul din Aninoasa, Ilie Petroi.

 

Inundaţii au fost semnalate, de asemenea, şi în comuna gorjeană Plopşoru. Şi acolo au fost solicitaţi pompierii.

Galerie foto







Vizualizări: 1,512

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: