Preavize pentru minerii de la Cariera Roşiuţa

Conducerea carierei Roşiuţa nu a mai aşteptat apariţia hotărârii de guvern privind disponibilizările de pe sfârşit de an şi a înmânat deja preavizele angajaţilor care corespund criteriilor. Directorul Florentin Gheorghescu a mai spus la Gorj TV şi programul minerilor de sărbători.

Potrivit directorului Florentin Gheorghescu, la cariera Roşiuţa sunt 15 salariaţi care se încadrează în programul de restructurări. Dintre aceştia cinci au cerut plăţile compensatorii de bună voie. ”Noi avem la Roşiuţa 15 persoane care intră în procesul de restructurare, cinci dintre ei au cerut de bună voie să plece iar zece îndeplinesc condiţiile legale. Noi am urmat deja paşii care trebuiau urmaţi, am trimis preavizele pentru că ştiu că hotărârea este pe masa guvernului şi trebuie să iese până la sfârşitul anului”, a declarat Florentin Gheorghescu, directorul carierei Roşiuţa. În cazul în care această hotărâre nu apare până la sfârşitului lui 2011, cei 15 salariaţi îşi vor continua activitatea, spun reprezentanţii de la Roşiuţa.

Programul de sărbători

Angajaţii de la cariera Roşiuţa vor veni la muncă între Crăciun şi Revelion, anunţă conducerea unităţii. Aşadar, minerii vor avea liber pe 24, 25, 26 decembrie precum şi pe 31. Excepţie face personalul TESA care va avea liber şi în data de 30 decembrie ca urmare a faptului că au muncit pe 1 decembrie. ”Este pentru prima dată când angajaţii de la Roşiuţa vin la serviciu între Crăciun şi Revelion şi ei au înţeles acest lucru pentru că este nevoie de cărbune la nivel naţional. În ceea ce priveşte primele de sărbători se vor acorda acele tichete cadou în valoarea de 600 de lei fiecare. Acestea se vor acorda până în data de 19 decembrie către toţi salariaţii”, a adăugat Florentin Gheorghescu, directorul carierei Roşiuţa.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: