Precizări

Articolul cu titlul „UCB primeşte studenţi fără bac”, sub semnătura doamnei Mirela Motreanu, apărut vineri, 12.09.2014, în cotidianul Pandurul, conţine mai multe speculaţii, afirmaţii tendenţioase şi grave calomnii faţă de care facem următoarele precizări:

Autoarea articolului, susţinând faptul că „„Universitatea „Constantin Brâncuşi“ profită de „măcelărirea” Legii Educaţiei şi acceptă să înscrie la facultate şi elevii care nu au luat bacul””, dezinformează, întrucât locurile scoase la concurs în cadrul Colegiului pentru Învăţământ Preuniversitar „Constantin Rădulescu-Motru” al U.C.B. Târgu-Jiu sunt pentru studii postliceale, nu pentru studii superioare, universitare, aşa cum, în mod tendenţios, se afirmă.

Colegiul nu are statutul de facultate în cadrul U.C.B. Târgu-Jiu, ci este o componentă a Universităţii care organizează studii la nivel terţiar non-universitar în diverse domenii.

Viitori elevi ai Colegiului nu vor avea calitatea de studenţi.

Fiind vorba despre un Colegiu preuniversitar, se pot înscrie candidaţi cu sau fără diplomă de Bacalaureat.

Pe baza creditelor transferabile şi după promovarea examenului de Bacalaureat, elevii se pot transfera la programele de licenţă ale Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu în limita locurilor disponibile.

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu nu acceptă candidaţi pentru studiile universitare de licenţă şi masterat fără diploma de Bacalaureat.

Rector, Prof. univ. dr. Moise Bojincă

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: