Minerii din zona Jilţ primesc cărbunele începând de luni

Peste 4500 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia au solicitat până în prezent cota de 10 tone de cărbune. Dacă în marea majoritatea a carierelor s-a dat startul la livrările către beneficiari, minerii din zona Jilţ vor primi cărbunele abia de săptămâna viitoare. Managerul companiei, Laurenţiu Ciurel, a anunţat că cei care nu doresc cota de cărbune în natură vor fi recompensaţi în energie sau în bani începând cu luna octombrie.

Minerii de la carierele Jilţ Nord şi Jilţ Sud încă nu şi-au ridicat cota de cărbune. Asta pentru că reparaţiile la cântarul avariat de trăsnet au durat mai mult decât s-a estimat iniţial. Conducerea carierei Jilţ Sud anunţă însă că de luni minerii de la cele două cariere vor putea să ridice cărbunele. „Au întârziat piesele pentru cântar, au trebuit aduse din Germania. Am programările, am aprobat graficul, de luni deja oamenii vin cu maşinile şi le voi da cărbune. Am punctele deschise de unde încarc şi nu vor fi probleme. Având două puncte cu un Promex cu care dăm din stratul de cărbune ne putem duce la 20 de cote acordate pe zi, în funcţie de mijlocul de transport cu care vin ei. Dacă vin cu un mijloc de transport de capacitate mai mică trebuie să facă două curse”, a declarat Dumitru Dragu, directorul carierei Jilţ Sud.

De cântarul de la Jilţ Sud depind cei circa 360 de angajaţi ai carierei care au solicitat cota de cărbune şi alţi câteva sute de la Jilţ Sud care ridică materia primă tot de la depozitul acestei cariere.

Ciurel: Intenţia este să dăm cât de mult cărbune

Managerul CE Oltenia a dat asigurări că de luna viitoare şi cei care nu au dorit cărbunele vor fi recompensaţi, în bani sau într-o anumită cantitate de energie. „Intenţia este să dăm cât de mult cărbune, să-l dăm omului care are nevoie. În luna octombrie vedem cum stăm şi găsim altfel de compensare, ori bani, ori energie electrică în aşa fel încât să aibă şi ei o nivelare”, a declarat Laurenţiu Ciurel, managerul CE Oltenia.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: