Gabriel Căldăruşe a câştigat alegerile

Gabriel Căldăruşe a câştigat, din primul tur, alegerile pentru funcţia de preşedinte la Sindicatul Mine Energie Rovinari (SMER). Au fost şase candidaţi, dar Căldăruşe a obţinut cele mai multe voturi. La urne s-au prezentat circa 2.600 din cei 3.700 de membri de sindicat din bazinul Rovinari.  Căldăruşe a obţinut aproape două mii de voturi.

Au candidat pentru şefia SMER Gabriel Căldăruşe, Gheorghe Peptan, Grigore Dereca, Nicolae Bratu, Alin Becheanu şi Mihaela Negomireanu. Gabriel Căldăruşe a obţinut mult peste 50% din voturi, câştigând astfel din primul tur.

Candidatul Gheorghe Peptan a reclamat nereguli în organizarea alegerilor. El spune că Gabriel Căldăruşe a câştigat cu ajutorul administraţiei şi l-a numit pe acesta „omul de buzunar“ al şefilor din CE Oltenia. „Administraţia a ieşit din nou să facă jocurile şi bineînţeles unii colegi din sindicat care-şi fac datoria cu prisosinţă faţă de omul de buzunar al sindicatului domnului director general şi al domnului director Antonie. Oamenii sunt dirijaţi către o singură persoană. Niciodată nu se va reuşi să se recâştige drepturile salariaţilor. Li s-au aruncat 10 tone de cărbune, praf în ochi. În contract scria 13 tone, trebuia măcar să li se asigure transport gratuit“, a declarat Gheorghe Peptan. El a mai spus că ieri, în ziua alegerilor, un coleg îi făcea anticampanie. Peptan spune că va depune contestaţie. „Salariaţii nu vor câştiga nimic cu aceşti reprezentanţi care sunt aleşi de administraţie, nu de oameni. Sunt tabele semnate în unele sectoare de alţi membri de sindicat care votează la alţi membri. Un coleg de la secţia vulcanizări a ieşit să facă anti-propagandă împotriva mea pentru că am spus că fiul lui a fost pus adjunct la secţia mecanică cu clasa 45“, a mai declarat liderul sindical de la Mentenanţă.

Vizualizări: 213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: