CE Oltenia caută tineri să angajeze

Complexul Energetic Oltenia se laudă că a găsit soluția prin care să întinerească forța de muncă în companie. Cum media vârstei angajaților este în jur de 50 de ani și cum salariații se vor pensiona cu miile în următorii cinci ani, compania anunță că vrea să facă angajări în producție. Cel mai important criteriu: vârsta de până în 29 de ani.

În total, compania vrea să scoată la concurs 60 de posturi în producție. Vârsta va fi printre cele mai importante criterii. Noii angajați trebuie să aibă între 18 și 29 de ani.

Ion Rușeț, consilier al Directoratului companiei, a explicat că se dorește întinerirea forței de muncă mai ales în contextul în care se estimează că se vor pensiona aproximativ cinci mii de angajați în următorii ani. Cel mai mare gol va rămâne chiar în producție, unde este cea mai mare nevoie de angajați.

“Sunt ieșiri naturale la pensie, dar trebuie să avem în vedere și întinerirea personalului. Compania nu poate merge pe ideea că pleacă cei de la pensie și nu mai vine nimeni în 2025. Noi trebuie să întinerim. Directoratul a decis să angajeze 60 de muncitori cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani. Vârsta maximă să fie de 29 de ani. Discutăm numai în producție”, a spus Ion Rușeț, consilier al Directoratului companiei.

Până în momentul de față, compania nu a făcut însă publice angajările și locurile vacante. Ultimul anunț postat pe site-ul instituției datează de la finalul lunii august, când căuta doi electricieni pentru Chișcani.

Complexul Energetic Oltenia mai numără în jur de 12 mii de salariați.

Vizualizări: 27,755

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: