După Polaris, și Supercon anunță că nu mai ridică deșeurile

Firma Polaris M Holding anunță că nu mai ridică deșeurile menajere din Târgu Jiu, Bumbești Jiu și Peștișani, după ce depozitul ecologic de la Târgu Jiu a rămas termporar fără autorizație de mediu.

Și Supercon, firma care asigură salubritatea în peste 30 de localități din județ, a făcut un anunț similar. De exemplu, pe 24 martie nu ridică deșeurile din Bengești Ciocadia, Scoarța, Schela, Bălănești, Stejari, Țânțăreni, Dănciulești și Plopșoru. Vor urma și alte localități, care sunt repartizate în alte zile ale săptămânii.

Vă reamintim că Agenția pentru Protecția Mediului Gorj a suspendat autorizația de mediu a depozitului administrat de Polaris Mediu la Târgu Jiu. Aici erau aduse deșeurile menajere din tot județul, circa 4.500 de tone pe lună.

Gorjul trebuie să ducă acum deșeurile în alte județe, o cantitate limitată urmând să fie preluată de depozitul din Mehedinți, acolo unde consiliile locale acceptă o dublare a tarifelor. Depozitarea unei tone costă 200 de lei la Târgu Jiu și 330 de lei la Severin, plus că și cheltuielile de transport sunt mai mari.

O soluție temporară ar fi la mâna prefectului, care poate să convoace Comitetul pentru Situații de Urgență și să suspende decizia APM Gorj pe perioada stării de alertă. Mai mulți primari au cerut prefectului să adopte o astfel de măsură.

Galerie foto


Vizualizări: 1,117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: