Taxe și impozite locale, la nivel maxim într-o localitate din Gorj

Vești proaste pentru motreni, pentru că începând de anul acesta taxele și impozitele locale vor fi la nivel maxim. S-a ajuns în această situație din cauză că dările nu au fost mărite în anul 2019 cu rata inflației așa cum prevede legea, lucru descoperit în urma unui control al Curții de Conturi la Primăria Motru. Deși raportul a fost contestat de autoritățile locale, acțiunea a fost respinsă.

Autoritățile locale din Motru sunt puse în postura de a le da cetățenilor o veste proastă pe care o vor simți la buzunar. ”Oamenii trebuie să știe faptul că taxele și impozitele locale ar trebui mărite în fiecare an cu rata inflației. Acest lucru nu s-a întâmplat în 2019 și nu îmi dau seama dacă din neglijență sau pentru creșterea capitalului politic al fostului primar Jianu. Cert este că acest lucru a fost descoperit de Curtea de Conturi în urma unui control făcut la primărie în toamna anului trecut și ne-au obligat nu doar să recuperăm banii, dar și să ducem taxele și impozitele la un nivel maxim. Noi am contestat acest raport, dar nu am avut câștig de cauză”, a declarat Cosmin Morega, primarul din Motru.

Primarul a sperat că va reuși să stopeze cumva creșterea până la dublare a taxelor și impozitelor locale. Recunoaște că afectați vor fi cetățenii care anul acesta vor scoate bani mai mulți din buzunar pentru dări. ”S-a dorit probabil câștigarea capitalului politic, dar împovărând în viitor cetățenii. Motrenii vor ajunge să plătească aproape dublu. Am făcut așa un calcul, la un apartament cu două camere unde se plătea în jur de 70 de lei, impozitul va fi undeva la 100 de lei. Sunt sigur că această creștere va genera multe nemulțumiri în rândul oamenilor și pe bună dreptate. Se pare că domnul Jianu nu a gândit în viitor”, a mai spus Cosmin Morega.

Rămâne de văzut dacă politicienii se vor gândi să modifice legea care pedepsește astfel cetățenii pentru greșelile administrative ale edililor.

Vizualizări: 4,266

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: