Prefectul Andrei vrea să bage spaima în primari

Prefectul Liviu Andrei a găsit formula perfectă de a-i pune la punct pe primarii care uită să aducă la timp situaţiile cerute de Bucureşti. Andrei a dispus ca patru primari să fie amendaţi cu câte cinci milioane de lei pentru că nu au prezentat situaţiile privind recensământul populaţiei la timp. Ieri însă, prefectul şi-a schimbat declaraţiile până când nu a mai înţeles nimeni nimic. Acesta a spus că el nu ştie ca unii dintre primari să fie amendaţi, după care a revenit şi a spus că nu au fost tocmai nişte sancţiuni, deşi primarii au primit procesele verbale. În final, prefectul a spus că nu vrea să taie capete, ci doar să mai bage frica în primari. Speriaţi sau nu, primarii contestă amenzile uitate oricum de prefect.

Dacă în penultima şedinţă privind recensământul populaţiei, prefectul Liviu Andrei i-a ameninţat cu amenzi drastice pe primarii care nu au trimis documentaţia la timp, în şedinţa de ieri, acelaşi prefect a precizat că de fapt toate ameninţările au fost pentru a-i conştientiza şi că sancţiunile nu au fost atât de drastice pe cât se anunţau. Prefectul recunoaşte că s-a grăbit puţin când a făcut atâta scandal cu primarii pentru că la timpul respectiv el a crezut că aşa e cel mai bine. „Măsurile pe care le-am luat atunci le-am crezut cele mai potrivite în sensul că noi am crezut că după ce vom termina toate situaţiile pentru cele 70 de localităţi, atunci vom trimite către Bucureşti. Colegii mei din ţară au avut cinci localităţi pe care le-au terminat, le-au şi trimis la Bucureşti şi în acel moment nu au mai intrat pe lista neagră. Eu în momentul când s-a discutat problematica respectivă nu aveam nicio localitate dar până seara am trimis 43 de localităţi şi acum sunt toate lucrurile la punct, ba chiar am putea fi printre primii care au trimis”, a declarat Liviu Andrei.

Prefectul însuşi a mărturisit că i-a stresat pe primari dar nu degeaba ci în sensul bun al cuvântului şi doar în scopul de a-i face mai buni. „I-am stresat cu bună ştiinţă pentru a fi mai buni şi pentru a nu ne confrunta cu situaţia de a fi iar în atenţia celor de la Bucureşti”, a adăugat prefectul Liviu Andrei. În ceea ce priveşte amenzile, acestea au fost mai mult de ochii lumii, prefectul precizând că aceasta a fost singura soluţie de a se face înţeles. „Au fost amendaţi pentru că nu au respectat termenul respectiv, ei trebuiau să predea situaţiile din timp. Nu pot să vă spun suma pentru că nu eu sancţionez, sunt în subordinea direcţiei. Eu am dat decât dispoziţia necesară. Nu mergem să tăiem capete, încercăm să-i conştientizăm că această instituţie există şi că este cea mai importantă. Până acum ziceau că nu avem ce face, acum o să le demonstrez că avem ce le face”, a precizat prefectul Liviu Andrei.

Primarii au contestat

Primarii sancţionaţi nici nu vor să audă de amenzile respective, ba chiar foarte mulţi dintre ei au contestat deja procesele verbale. „Eu aveam situaţia completă dar numai că atunci când am venit să depun eu lucrasem într-un program care aici nu se deschidea iar cei de la cadastru, din comoditate, nu au vrut să mă ajute să-l transforme. Aseară am primit procesul verbal cu amenda de 5.000 de lei, nu este mult dar o să contest pentru că prefectul nu ştie decât să ne jupoaie dar de sprijinit nimic”, a declarat Ion Andronescu, primarul comunei Dănciuleşti. Primarul din Schela a fost ceva mai rapid şi a contestat deja în instanţă amenda primită pentru întârziere. „Am primit amenda, dar am şi contestat-o pentru că nu am de gând să dau banii ăştia”, a precizat Aristide Şerbănescu, primarul comunei Schela.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: