Prefectul îşi afişează programul pe internet

Cine vrea să ştie unde va fi prefectul de Gorj mâine sau poimâine nu e nevoit să sune un prieten cu cunoştinţe „la partid” pentru a afla pe unde va fi Claudiu Teodorescu, acesta luând decizia de a-şi afişa agenda de zi cu zi pe internet.

Oricine are o conexiune la net şi accesează pagina Prefecturii poate găsi acolo ce îşi propune reprezentantul Guvernului în teritoriu să facă azi, dar şi mâine şi chiar şi poimâine. Decizia este una inedită şi, în mod normal, ar trebui să-l oblige şi pe preşedintele Consiliului Judeţean să recurgă la o astfel de măsură de transparenţă, până acum doar prim-ministrul României, indiferent care a fost acesta, informând opinia publică despre programul său în ziua următoare de activitate.

Ieri, de exemplu, Teodorescu a fost la Bucureşti, iar mâine are în agendă mai multe şedinţe, inclusiv una de audienţe la Motru. „Am considerat că este util pentru cetăţeni să ştie care este agenda mea. Unii poate consideră că nu se fac multe lucruri la Prefectură, dar eu vreau să arăt că ne implicăm în rezolvarea problemelor cetăţenilor. Oricine poate să vadă unde voi fi mâine sau peste două zile. E o dovadă de transparenţă. Veţi vedea că vor fi afişate şi multe alte informaţii, pe care le considerăm utile pentru cetăţeni. Eu, de exemplu, am fost acum la Guvern şi m-am văzut cu ministrul sănătăţii şi am discutat despre angajările care trebuie făcute la spitalul din Sadu. Ministrului Administraţiei şi Internelor i-am solicitat sprijin pentru a debloca posturi de topografi şi cadastrişti ca să rezolvăm odată problemele cu pământurile şi pădurile. Am cerut, de asemenea, bani pentru primăria din Samarineşti, care nu mai are nici un leu. Sunt lucruri pe care le consider fireşti a fi făcute publice pentru ca oamenii să ştie despre ele”, spune Teodorescu, doritor să se implice în rezolvarea cât mai multor probleme ale judeţului.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: