Pregăteşte rapid gogoşi din aluat nedospit

Amatorii de gogoşi vor prefera această reţetă rapidă de gogoşi foarte gustoase. Se prepară destul de simplu iar modelarea lor este un proces interesant.

Pentru a face gogoşi din aluat nedospit aveţi nevoie de ingredientele clasice pentru gogoşi dar modul de preparare diferă pentru că nu se mai lasă la dospit.

Ingrediente:  200 ml sau 1 pahar de lapte;  un ou; 4 g sau 1 linguriță de sare; 10 g sau 1 pachet de praf de copt; 2 g sau 1 linguriță de bicarbonat de sodiu; 360 g sau 3,5 pahare de făină de grâu.

Mod de preparare: Într-un bol turnați laptele la temperatura camerei, adăugați ou, sare și amestecați cu spatula. Incorporați făina cernută împreună cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu şi amestecați cu spatula. Când devine greu, amestecați cu mâna, strângând aluatul într-o bilă. Dacă aluatul se lipește de mâini, adăugați puțină făină şi frământați aluatul în bol.

Înfăinați suprafața de lucru și imediat aduceți aluatul pe ea. Împărțiți în 4 părți egale și rotunjiți fiecare bucată într-o bilă. Întindeți fiecare bilă cu făcălețul sub formă de blat lung cu lungimea de aproximativ 30 de cm. Cu un cuțit tăiați marginile şi tăiați blatul în fâșii transversale de aceeași grosime de-a lungul blatului, apoi în jumătate.

Suprapuneți partea tăiată peste cealaltă bucată. Apoi folosind un bețișor de lemn, apăsați astfel, încât cele două bucăți să se lipească la mijloc. Lipiți şi marginile laterale astfel încât să obțineți niște bărcuțe.

Prăjiți gogoșile într-o cantitate mare de ulei încins, pe foc moderat, ca să reușească să se gătească în interior și să-și mărească volumul de 3 ori. Întoarceți pe cealaltă parte și prăjiți până se rumenesc și devin pufoase.

Vizualizări: 2,538

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: