Macrou cu legume, la cuptor

Ingrediente necesare: 2 macrouri, 1 ceapă medie, 1 morcov mediu, 200 g smântână fermentată, 2-3 căței usturoi, 3 roșii, 1 ardei gras, sare, piper după gust, ulei pentru prăjit.


Mod de preparare: Decongelăm peștii și îi curățăm de măruntaie, capete, cozi, aripioare și pielița neagră din interior. Îi spălăm și îi uscăm cu prosoape de hârtie. Îi tăiem în bucăți late de 1,5-2 cm.

Tocăm ceapa cubulețe și dăm morcovul prin răzătoarea mare. Prăjim aceste două ingrediente într-o tigaie cu un pic de ulei încins.

Îndepărtăm cotoarele roșiilor, le tăiem rondele. Curățăm ardeii de semințe, cotoare și nervuri și tăiem în jumătate. Tăiem fiecare jumătate în 6 bucățele. Transferăm legumele prăjite într-un vas yena. Răspândim uniform și așezăm în vas și bucățelele de pește, rondelele de roșii și ardeii. Le alternăm și le punem în poziție verticală. Dacă ne mai rămân legume în plus, le punem la margini.

Presărăm totul cu sare și piper, ungem cu smântână amestecată cu usturoi pisat. Dăm vasul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 30 de minute.

Vizualizări: 1,413

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: