Pregătire militară „voluntară” pentru tinerii din România

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a declarat miercuri organizarea unui program de pregătire militară voluntară pentru tineri este o idee bună.

 Programul se adresează liceenilor și studenţilor şi a fost propus de conducerea Diviziei 4 Infanterie „Gemina” din Cluj, pe care ministrul îl acceptă. “Este un element de bun augur pentru constituirea rezervei voluntare de care avem nevoie și este un element de interfațare cu societatea în ansamblul ei, care este binevenit pentru armată”, a spus ministrul Motoc.

El a amintit că, de la 1 ianuarie 2017, va intra în vigoare și Legea Rezervistului Voluntar, care va determina pregătirea unui număr de voluntari. Reprezentanții Armatei Române estimează că numărul acestora va atinge, într-o primă fază, 2.700 de persoane.

Programul de antrenament s-ar adresa în egală măsură băieților și fetelor și presupune pregătirea acestora într-o unitate militară, de la ora 5,30 până la 22,00. Tinerii și-ar începe ziua cu o serie de exerciții de înviorare, urmate de activități organizatorice cum ar fi curățenia în dormitoare sau a sălii de mese, dar și un program de pregătire militară.

Vizualizări: 274

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: