Ghinion! Gorjeni amendați la Sibiu pentru ciuperci și afine!

Poate părea mai greu de crezut, dar doi gorjeni, alături de alte persoane, s-au ales cu amenzi destul de mari pentru veniturile lor după ce au fost găsiți adunând fructe de pădure sau ciuperci din păduri care aparțin statului.

 Controalele au avut loc în județul Sibiu, pe raza Ocolului Silvic Valea Frumoasei, alături de polițiști fiind prezenți și reprezentați ai Centrului Chinologic Sibiu, Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu și reprezentanți ai Gărzii Forestiere Brașov. Controalele s-au făcut în zilele de 9 și 10 august și au avut ca scop principal „prevenirea și combaterea activităților de recoltare din fondul forestier național a produselor nelemnoase specifice, precum și pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul silvic”. Spre neșansa lor, doi gorjeni ce au trecut Carpații în căutarea ciupercilor cu care sperau să câștige bani de-o pâine au dat nas în nas cu echipele de control și, ca urmare, s-au ales și fără ce strânseseră din pădure, dar și cu o amendă pe care, în mod normal, ar trebui să o plătească, dacă nu o contestă la instanță. „Un bărbat din Gorj a fost depistat în zona Ocolului Silvic Valea Frumoasei având asupra sa 30 kg de ciuperci. Bunurile au fost confiscate iar bărbatul sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei. (...) Asupra unui alt bărbat domiciliat în județul Gorj polițiștii au găsit 10 kg de ciuperci și 5 kg de afine, acesta fiindu-i aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 500 de lei”, a informat IPJ Sibiu.

Cea mai mare amendă, de 1000 de lei, a primit-o un bărbat din Hunedoara, care a fost găsit având asupra lui 35 de kilograme. În total, polițiștii spun că au confiscat peste o jumătate de tonă de ciuperci, precum și 30 de kilograme de afine. Cuantumul total al amenzilor aplicate este de 21.000 de lei.

Vizualizări: 1,859

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: