Risipă! CEO plătește bani grei pentru active dărăpănate

Complexul Energetic Oltenia plătește un milion și jumătate de euro, în fiecare an, pentru niște terenuri și clădiri pe care nu le mai folosește. Șefii companiei nu sunt de acord să doneze activele Primăriei Motru care vrea să dezvolte în zonă un parc industrial.

Primarul din Motru, Gigel Jianu, a explicat că investitorii care aleg să meargă în orașul pe care îl conduce fac repede cale întoarsă pentru că nu este un teren disponibil unde să-și dezvolte afacerea: „Am mai avut solicitări de la investitori. Eu am venit în sprijinul lor pentru a-i stimula. Ne lovim de o problemă mare privind terenurile. Au fost date absolut toate spațiile și nu prea avem nimic la dispoziție. Avem o firmă în faliment și am putea să profităm de activele sale. Am primit deja evaluarea terenurilor și noi ne dorim să le cumpărăm”, a declarat Jianu.

Un teren care s-ar preta pentru construirea unui parc industrial aparține Complexului Energetic Oltenia. Compania nu-l mai folosește de ani buni, însă plătește pentru el impozite și taxe către Primăria Motru.  „Am primit promisiunea că se va căuta o soluție juridică pentru ca noi să putem prelua fosta bază de aprovizionare care încă mai aparține Complexului. Am solicitat-o cu titlu gratuit, dar nu se poate așa. Nu acceptă AGA de la Complexul Energetic. Acolo nu se mai desfășoară nicio activitate. CEO plătește taxe și impozite, nu mai asigură paza pentru că nu mai au ce păzi. Plătesc aproape un milion și jumătate de euro pentru active pe care nu le mai folosesc. Acești bani îi plătește în fiecare an”, a mai transmis primarul Jianu.

Vizualizări: 471

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: