Primar: Riscăm să pierdem banii de la CE Oltenia

Constructorul desemnat prin licitaţie să reabiliteze drumul care leagă comuna Slivilești de municipiul Motru nu poate începe lucrările. Motivul? Nu a fost emisă autorizaţia de construcţie pentru că nu este clar cine trebuie să facă acest lucru. Primarul Sorin Bucurescu se teme că CE Oltenia, care a alocat 16 milioane lei pentru asfaltarea drumului, nu va mai finanţa investiţia.

Este vorba de reabilitarea drumului Miculești-Ploștina, pe o lungime de 7 km. Lucrările sunt deja întârziate, mai ales că licitaţia a fost contestată. Problema a fost rezolvată de curând, astfel că societatea Ydail a câștigat contractul pentru refacerea drumului. Acum, o nouă problemă a apărut. Lucrările nu pot începe până ce nu va fi emisă autorizaţia de construcţie.

Cine dă autorizaţia?

Situaţia este mai aparte, asta pentru că drumul traversează două localităţi: Motru şi Slivileşti. Pentru că este vorba de un teren extravilan, autorităţile locale din Slivilești spun că autorizaţia trebuie emisă de Consiliul Judeţean. Primarul se teme că CE Oltenia va retrage banii acordaţi pentru această lucrare, dacă nu se va trece cât mai repede la partea de execuţie. „Acum ne izbim de o nouă problemă. Nu poate fi scoasă autorizaţia de construcţie deoarece cei de la Consiliul Judeţean spun să o dăm noi, Motru e municipiu, poate să o dea pe raza lor. Noi nu putem, pentru că este în extravilan și trebuie dată de Consiliul Judeţean. Mineritul spune să facem un anumit protocol între noi și minerit, cu care nu este de acord juristul de la primărie. Așa ne învârtim de două săptămâni. O parte din lucrări puteau începe. Eu zic că există riscul să pierdem banii. Știu bine ce este și în interiorul CEO”, a declarat primarul Sorin Bucurescu.

„Proiectul va trebui spart în două”

Autorităţile judeţene îl liniștesc însă pe primar. „Autorizaţia de construire pentru Slivilești, având în vedere că ei nu au arhitect și serviciu de urbanism și au o convenţie cu noi, va fi eliberată de către Consiliul Judeţean Gorj. Am discutat cu reprezentantul CEO tot ce înseamnă documentaţie depusă, pentru că proiectul va trebui spart în două, iar municipiul Motru are propriul serviciu de urbanism, își va emite autorizaţia de construire. Urmează ca apoi cele două primării să dea acceptul pentru a începe investiţia pentru că drumul este în domeniul public al celor două primării”, a precizat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Judeţean Gorj.

Șeful judeţului a spus că în situaţia în care responsabilii din CE Oltenia vor prezenta repede documentaţia, autorizaţia de construire ar putea fi emisă într-o săptămână.       

Vizualizări: 1,952

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: