Sute de mii de lei pierduţi de Primăria Târgu Jiu

La nivelul municipiului Târgu Jiu circa 3000 de persoane au fost declarate insolvabile după ce municipalitatea nu a reuşit să recupereze taxele şi impozitele locale. Datoriile pe care le are de recuperat Direcţia Publică de Venituri de la această categorie de restanţieri se ridică la circa 800 mii lei.

Câteva mii de persoane din municipiul Târgu Jiu, în special din rândul cetăţenilor de etnie romă, au fost declarate insolvabile după ce autorităţile locale nu au putut să recupereze taxele, amenzile şi impozitele restante de la acestea. Unii sunt plecaţi în străinătate, iar la alţii nu au ce să le execute pentru că nu deţin bunuri şi nu au venituri pe care să se facă poprire. “Rămân în continuare câteva mii de cazuri care sunt foarte greu de soluţionat. În principal din motive care nu li se pot imputa. Persoanele respective se află în stare de insolvabilitate, nu au venituri, nu au bunuri ce pot fi urmărite şi în anul acesta vor întocmi foarte multe astfel de dosare de insolvabilitate. Deja inspectorii se află în teren, în fiecare zi întocmesc situaţia acestor persoane şi acolo unde cazurile o impun vom proceda la întocmirea dosarelor de insolvabilitate”, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcţiei Publice de Venituri, din cadrul primăriei Târgu Jiu. 

Toate aceste persoane se află în evidenţa primăriei şi cel puţin o dată pe an sunt verificate. În situaţia în care se constată că situaţia lor este îmbunătăţită, se repun sumele în evidenţa curentă şi se începe executarea silită. “500 de mii de lei aveam de recuperat în zona Meteor şi 300 de mii în zona Obreja”, a mai spus Mariana Budulan.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: