Prinde contur podul de la Bumbeşti Piţic promis de 20 de ani

Podul de la Bumbeşti Piţic, care trece peste râul Galbenul, promis de mai bine de 20 de ani, începe să prindă contur. După ce localnicii au trimis memorii la Instituţia Prefectului şi la Consiliul Judeţean, în sfârşit s-au găsit fonduri pentru realizarea acestei investiţii. Oamenii spun că lucrările nu mai puteau fi amânate întrucât erau nevoiţi să treacă prin apă cu morţii, pentru a ajunge la cimitir. Autorităţile locale speră ca podul să devină circulabil până la sfârşitul anului.

Autorităţile judeţene au găsit fonduri pentru a se construi podul ce leagă satele Ciovei şi Lupeşti, din Bumbeşti Piţic. Proiectul podului peste râul Galbenul este foarte vechi, însă până ca localnicii să apeleze la măsuri extreme nu fuseseră făcute decât cele trei picioare ale podului. În momentul de faţă, sunt montate traversele, urmând a fi amenajate capetele podului. Reprezentanţii Primăriei Bumbeşti Piţic spun că lucrările s-au reluat întrucât Consiliul Judeţean a alocat aproximativ jumătate din suma necesară pentru finalizarea podului. „Iniţial, de la Consiliul Judeţean am primit doar 50.000 de lei, iar acum ne-au mai alocat aproximativ 300.000 de lei pentru a achita grinzile. Acestea trebuie finisate cu încărcătură de balast, iar apoi trebuie amenajate capetele podului”, a declarat Ion Viorel Săpun, viceprimarul comunei Bumbeşti Piţic.

Chiar dacă au fost amplasate traversele, accesul pe pod rămâne interzis până la finalizarea lucrărilor. Autorităţile locale speră ca podul să devină practicabil până la sfârşitul anului. „Podul de peste râul Galbenul are o lungime de 16 metri, iar valoarea totală a investiţiei este de 600.000 de lei. Sperăm să primim şi diferenţa de bani de la Consiliul Judeţean pentru a putea finaliza lucrarea. Credem că până la sfârşitul anului podul va fi gata”, a mai precizat viceprimarul de la Bumbeşti Piţic.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: