Riscă să-şi piardă casa şi terenul moştenite de la părinţi

Riscă să-şi piardă casa în care locuieşte de peste 50 de ani. Este cazul unei gorjence din Bumbeşti Piţic care de aproximativ trei ani se judecă în instanţă cu cel care îi revendică pământul. Culmea ironiei este că o parte din terenul cu pricina figurează atât în titlul de proprietate al femeii, cât şi în cel al persoanei cu care aceasta este în proces. Ba mai mult, femeia spune că i s-a propus chiar să cumpere terenul pe care ea l-a moştenit de la părinţi.

Veronica Stăncioi din Bumbeşti Piţic se teme că îşi va pierde casa şi terenurile pe care le-a moştenit de la părinţii săi. De mai bine de trei ani, femeia încearcă să convingă instanţa să anuleze titlul de proprietate al unui consătean care are documente pe acelaşi teren. „Din anul 2011 mă judec cu fiul răposatului Constantin I. Făsui. Risc să rămân fără terenurile pe care mi le-au dat părinţii mei. Chiar şi fără casa în care locuiesc de când m-am născut, întrucât pe terenul meu are titlu de proprietate Constantin C. Făsui, fiul lui Constantin I.Făsui. Atât în titlul lui de proprietate, cât şi în titlul meu figurează acelaşi teren de 620 mp. Vor să-mi ia terenul din spatele casei. Mi-au propus să cumpăr de la ei deşi era terenul pe care eu îl moştenisem de la părinţi”, a declarat Veronica Stăncioi. Pentru toate problemele sale femeia dă vina pe secretarul Primăriei Bumbeşti Piţic, care nu a putut fi contactat ieri pentru un punct de vedere. „Toate încurcăturile le-a făcut secretarul primăriei. Cu domnul primar nu am nimic, pentru că nu era dânsul pe vremea când au început problemele. În prima fază am pierdut procesul pentru că secretarul primăriei a refuzat să-mi elibereze documentele solicitate. În data de 10 iulie, am revizuirea şi sper să demonstrez cu documente că am dreptate. Titlul de proprietate al lui Constantin Făsui a fost dat fără validare. Îi voi face plângere penală secretarului pentru că el a creat aceste încurcături. Mi-a creat foarte multe necazuri. În titlul meu de proprietate mi-a trecut la intravilan un teren neproductiv de 2500 de mp pe care îl am lângă o pădure la 5 kilometri depărtare de casă”, a mai precizat Veronica Stăncioi.

Femeia nu ştie ce va face dacă va pierde la revizuire, pentru ea fiind ultima şansă de a păstra averea moştenită. Situaţii similare sunt peste tot în judeţ, fiind de vină şi legislaţia încurcată, dar şi faptul că mulţi gorjeni au lăsat moştenire terenuri pe care nu aveau titluri de proprietate.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: