Târgu Jiu: Lucrările la noua centură, demarate în luna august

Municipalitatea din Târgu Jiu anunţă că de luna viitoare vor începe lucrările la noua centură a oraşului. Reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) au venit săptămâna trecută pentru a face ultimele măsurători în teren. Investiţia care se ridică la circa 35 de milioane de euro presupune şi realizarea unor mega-structuri, printre care şi un pod peste râul Jiu.

Reprezentanţii primăriei Târgu Jiu spun că au primit garanţia celor de la CNADNR că până la sfârşitul lunii august vor începe lucrările de execuţie a lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. Noua şosea va trebui conectată cu drumul de rocadă şi mai presupune realizarea unor poduri peste diverse râuri, dar şi peste calea ferată. „La centură, am avut săptămâna trecută o discuţie cu reprezentanţii CNADNR în teren. Au mai luat ultimele date privind zonele de traseu, zonele de utilităţi. S-au purtat discuţii privind corelarea centurii actuale, sau a drumului de rocadă al municipiului Târgu Jiu, în special în zona de sud de unde se desprinde atât varianta est cât şi vest a variantei ocolitoare corelate cu drumul care trece prin incinta CET. Sperăm ca într-o lună deja să înceapă execuţia, predarea amplasamentelor, a punctelor de începere a lucrărilor în special în zona drumurilor naţionale, a râurilor, pentru că sunt acele pasaje mari supraterane, peste drumurile naţionale, sunt podurile, în special podul destul de mare peste râul Jiu. Nu trebuie uitată Şuşiţa, Amaradia, pasajele peste calea ferată”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu.

Cât despre exproprieri, autorităţile locale spun că „se lucrează la partea de publicare în Monitorul Oficial. Au fost identificaţi proprietarii, documentaţia a fost realizată de către firma de consultanţă care se ocupă de partea de exproprieri”, a precizat Marius Ionescu. 

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: