Şcoală de vară în limba engleză pentru elevii din Gorj

Chiar dacă sunt în vacanţă, zeci de elevi din Gorj îşi perfecţionează cunoştinţele în limba engleză. Este vorba despre copiii care în această perioadă participă la o tabără de vară unde toate activităţile sunt coordonate de profesori scoţieni. Activităţile de comunicare se desfăşoară în limba engleză, iar la sfârşitul cursului fiecare elev va primi o diplomă de participare, aceasta fiind foarte importantă în cazul în care copiii se vor orienta spre o facultate din afara ţării.

Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu găzduieşte şi în această vară programul Scroll. Este vorba despre o tabără de vară la care participă elevii din clasele I-XI, atât de la şcolile din municipiu, cât şi din judeţ. „Programul Scroll se desfăşoară în fiecare vară, începând cu anul 1998, cu participarea profesorilor scoţieni, absolvenţi de facultate din Scoţia (Edinbourgh, St. Andrews), de diferite naţionalităţi. Anul acesta au venit la Târgu Jiu doi scoţieni şi doi americani. Anul trecut am avut şi profesori polonezi şi francezi. Longevitatea cursului se datorează cooperării cu direcţiunea Colegiului Naţional Tudor Vladimirescu”, a declarat Silvia Popescu, profesor de limba engleză, care se ocupă de organizarea acestei tabere de vară.

Activităţile se desfăşoară în limba engleză, pe nivel de competenţă. Prin jocuri şi programe educative copiii îşi dezvoltă abilităţile de comunicare. „Activităţile se desfăşoară pe nivel de competenţă: elementar, mediu şi avansat. Se desfăşoară activităţi de comunicare în care elevii sunt ajutaţi, ghidaţi să comunice în limba engleză. Se organizează jocuri interactive; dansuri scoţiene, iar la grupele de avansaţi sunt cursuri de punere în scenă, de dramă. Prin aceste activităţi se urmăreşte socializarea copiilor, predarea făcându-se prin joc este extrem de atractivă în special la vârstele mici”, a mai precizat Silvia Popescu.

Tabăra de vară ţine două săptămâni, iar la finalizarea cursului se eliberează un certificat, o diplomă de participare având girul ISJ Gorj, conducerii CNTV şi profesorilor coordonatori Scroll.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: