Pregătiri pentru iarnă la munte. Primele utilaje au și intervenit!

Au intrat în linie dreaptă pregătirile pentru sezonul rece. În stațiunea Rânca, drumarii au pus la punct două utilaje care au și intervenit deja pe Transalpina, unde a căzut zilele trecute prima ninsoare. Drumarii așteaptă să fie semnat și contractul pentru deszăpezire pentru a fi aduse toate utilajele de care e nevoie în zona montană.

Primii fulgi căzuți pe Transalpina au dus la Rânca două utilaje pentru deszăpezire. Acestea au și acționat la peste două mii de metri altitudine, la sfârșitul săptămânii trecute, când a nins pe cea mai înaltă șosea din România.

În fiecare dimineață, drumarii fac revizia pe Transalpina să se asigure că nu sunt probleme pe traseu. Acum se așteaptă semnarea contractelor pentru deszăpezire ca să fie duse în stațiunea Rânca și restul utilajelor care vor interveni în zonă și pe Drumul Național 67C. “Deja, duminică dimineață a nins sus pe creste. Am intervenit deja. Avem două utilaje pregătite, cu lamă și răspânditor. Avem material antiderapant, facem revizie în fiecare dimineață. Așteptăm să fie semnate contractele pentru iarnă și probabil după 15-20 octombrie, vom băga toate utilajele în baza de la Rânca”, a spus Bogdan Bratu, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Turiștii au primit și o veste bună. Se mai pot bucura de Transalpina și în perioada următoare. Doar vremea rea poate să închidă drumul.  „Cât timpul ne permite, Transalpina rămâne deschisă. Dacă vremea se strică, probabil o s-o închidem, dar vom anunța când o vom închide”, a mai spus Bratu.

Anul trecut, Transalpina a fost închisă la finalul lunii octombrie și redeschisă în această primăvară.

Vizualizări: 1,256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: