Prelungire de contract pentru sute de angajaţi Minprest

Angajaţii societăţii Minprest Rovinari cărora le-a expirat contractul de muncă la finele anului trecut vor mai zăbovi încă o jumătate de lună la serviciu. Conducerea unităţii le-a prelungit contractele cu încă o lună, până la finalizarea negocierilor cu Divizia Minieră din cadrul CE Oltenia. Actul adiţional s-a făcut doar pentru salariaţii care au făcut cerere în acest sens.

Cei 1550 de salariaţi ai Minprest au revenit ieri la lucru după aproape o lună de concediu fără plată. Chiar şi cei cărora le-au expirat contractele individuale de muncă s-au întors în câmpul muncii. Asta pentru că s-a decis prelungirea contractelor cu încă o lună, până concretizarea activităţii pe care i-o va repartiza CE Oltenia societăţii prestatoare. „Mai avem de negociat un pic, zilele astea se clarifică şi contractul şi vedem cum facem. La o parte dintre ei încercăm să le găsim şi alte activităţi. Suntem în discuţii să vedem dacă putem prelua un contract de împăduriri pe zona Seciuri-Berbeşti, ca să putem să le dăm de muncă, să nu-i dăm afară. Celor care le expiră contractul le prelungim până la începutul lunii februarie. Sunt în jur de 560 de persoane”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul societăţii Minprest Serv Rovinari.

Conducerea Minprest a semnat ieri decizia de încetare a contractului la 10 persoane care prestau activitate pe zona Seciuri, asta pentru că salariaţii respectivi nu au făcut cerere pentru a rămâne în sistem. Este vorba de salariaţi care locuiesc în Târgu Cărbuneşti sau Novaci şi care nu sunt motivaţi să facă naveta.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: