Premieră! Fetele vor boxa la Europeanul de la Târgu Jiu

Campionatul European de Box Under 22 va aduce la Târgu Jiu peste 450 de participanţi, sportivi, antrenori, arbitri şi personal medical. Oficialii din cadrul Federaţiei Naţionale de Box au anunţat că, pentru prima dată în cadrul unei competiţii de această talie, vor boxa şi fete.

Reprezentanţii Federaţiei Naţionale de Box au venit din nou la Târgu Jiu pentru a pune la punct detaliile organizării acestui mare eveniment sportiv care va avea loc în perioada 24 martie-2 aprilie. „Campionatul va fi istoric şi pentru că va fi primul under 22 la care vor boxa şi băieţi şi fete. Avem un document oficial, pe data de 15 ianuarie, Federaţia Europeană, EUBC, în urma votului pe care şi l-au exprimat membrii comitetului executiv, a aprobat introducerea fetelor la acest campionat european under 22, în premieră. Vom avea băieţi şi fete, 10 categorii la băieţi, 10 categorii la fete, pentru că fetele sunt la fel de importante ca şi băieţii pentru Federaţia Internaţională”, a declarat Viorel Sima, directorul de Relaţii Internaţionale al Federaţiei Române de Box.

La această competiţie europeană va fi prezent şi preşedintele Federaţiei Internaţionale de Box, Franco Falcinelli. „Nu ştiu când se va mai organiza în Târgu Jiu un asemenea eveniment”, a comentat gorjeanul Viorel Pătrăşcoiu, antrenor internaţional de box.

Promisiunea autorităţilor locale

Sala Sporturilor va fi finalizată până la mijlocul lunii februarie, au garantat autorităţile locale. „Sala Sporturilor va fi cu siguranţă finalizată până când va demara acest Campionat European de Box. În această perioadă se lucrează intens pentru sistematizarea pe verticală, în exteriorul sălii. În interior se vor finaliza unele lucrări până la sfârşitul acestei luni, montarea scaunelor. În această perioadă se lucrează şi la structura metalică. Până în jurul datei de 15 februarie vor fi şi celelalte lucrări din interior finalizate”,  a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ninel Muja, a dat asigurări că judeţul este pregătit să primească oaspeţii de peste hotare şi să ofere toate condiţiile necesare organizării unei asemenea competiţii.

Mihai Leu vine la Târgu Jiu

Oficiali din cadrul Federaţiei Europene de Box vor veni la Târgu Jiu în cadrul unei vizite de supervizare, spre sfârşitul lunii februarie. La Târgu Jiu va ajunge şi fostul campion mondial la box Mihai Leu. Fostul pugilist va împărţi autografe, dar şi perechi de mânuşi de box, pentru a promova sportul în rândul tinerilor.

Vizualizări: 409

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: