Horațiu Gorun, pe urmele lui Dăncilă

Gorjeanul Horațiu Gorun, secretarul general al Guvernului, va trebui să afle în ce condiții a ajuns soțul fostului premier Viorica Dăncilă la o companie de stat. Informarea va ajunge apoi pe masa premierului Florin Cîțu.

„Am cerut informaţii, acolo a fost un concurs pe care domnul respectiv înţeleg că l-a câştigat. Am cerut o informare la secretarul general al guvernului să aflu exact condiţiile în care s-a derulat acel concurs”, a spus premierul Cîțu, amintind de un concurs viciat de la Ministerul Finanţelor, unde toată documentaţia a fost trimisă către DNA. „Mă uit şi aici”, a mai spus Cîțu.

Cristinel Dăncilă a fost angajat în luna mai consilier la Transgaz. „Este inginer petrolist şi avem nevoie de expertiză tehnică. La această etapă a trecut concursul pentru consilier, dar vreau să îl folosim în domeniul său de activitate. Angajarea sa nu are nici o legătură cu doamna Viorica Dăncilă”, a declarat, pentru economedia.ro, Ion Sterian, directorul general al Transgaz, o companie cu capital majoritar de stat.

Cristinel Dăncilă a ocupat timp de 12 ani poziţia de director în divizia Exploatare şi Producţie din OMV Petrom - sucursala Argeş. El a supervizat operaţiunile de extracţie a produselor petroliere ale OMV Petrom în judeţele Argeş, Dolj, Olt, Gorj şi Teleorman.

Și Viorica Dancilă a fost angajată recent consilier pe strategie la Banca Națională a României.

Vizualizări: 3,375

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: