Premierul Ponta nu are timp de Brâncuşi

Premierul Victor Ponta şi ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, nu vor participa la evenimentul organizat de Consiliul Judeţean şi Prefectura Gorj, dedicat sculptorului gorjean, Constantin Brâncuşi.  Cei doi nu şi-au confirmat participarea la Conferinţa Internaţională “Brâncuşi, gorjeanul universal”, la care au fost invitaţi şi în cadrul căreia trebuia să rostească alocuţiuni.

Conform declaraţiilor făcute de reprezentanţii Prefecturii Gorj niciunul dintre oficialii invitaţi la Conferinţa Internaţională “Brâncuşi, gorjeanul universal” nu a confirmat participarea la acest eveniment. Organizatorii mizează pe prezenţa ministrului Culturii, Daniel Barbu şi pe cea a Mitropolitului Olteniei, ÎPS Irineu. “Deocamdată, cei care sunt trecuţi în program nu au confirmat oficial, dar pot face acest lucru şi cu câteva ore înainte. În mod sigur vine domnul Barbu. În ceea ce priveşte premierul şi domnul Corlăţean sunt ceva probleme”, a declarat Elvis Drăgoi, purtător de cuvânt Prefectura Gorj.

Reprezentanţii Centrului Municipal de Cultură “Constantin Brâncuşi” spun că premierul Victor Ponta nu va veni la acest eveniment deoarece va participa în data de 20 februarie la o şedinţă de Guvern. “Va participa sigur Mitropolitul Olteniei, ministrul Culturii, brâncuşiologi, Ion Mocioi, directorul Casei de Cultură şi a Muzeului de Artă din Craiova. Premierul nu va veni, se pregăteşte pentru şedinţa de Guvern de miercuri”, a precizat Adina Andriţoiu, director Centrul Municipal de Cultură “Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu.

Astăzi, participanţii vor vizita Ansamblul Monumental Calea Eroilor, iar la mijlocul zilei va începe desfăşurarea lucrărilor conferinţei în Sala Maură a Prefecturii Gorj. 

ABSENŢĂ

Victor Ponta nu a mai venit la Gorj din luna decembrie, când au avut loc alegerile parlamentare.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: