Premii importante pentru micii pianiști

Festivalul-Concurs „Prietenii Muzicii”, desfășurat în perioada 15-17 martie la Sibiu, a adus numeroase premii micilor pianiști din Gorj. De la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”- Tg-Jiu au participat următorii elevi: Angeles Beatrice Roșu-Ionuț, clasa a VI-a – Premiul III (categoria A 8, cu cea mai numeroasă participare – 12 concurenți); Carla Belen Roșu-Ionuț, clasa a X-a – Premiul II (categoria A 12, cea mai „dură” – cu două nominalizări la Gala laureaților); ansambul la 4 mâini, Carla și Angi – Premiul I și un Premiu special pentru sonoritate; Maria Diana Neagoe, clasa a VIII-a – Premiul I; ansamblul la 4 mâini - Maria și fratele său, Emilian Daniel Neagoe, clasa a XI-a - Premiul I și un Premiu special pentru ansamblu, cu aplauze prelungite și nominalizare la Gala laureaților.

Secțiunea A este destinată tinerilor care studiază pianul ca instrument principal, în scolile și liceele de muzică, iar secțiunea C se referă la ansamblu de patru mâini – muzică de cameră.

Festivalul a fost organizat în perioada 15-17 martie, de Fundația culturală „Pro-Piano – România” și prezidat de prof. Stela Avesalon. Iniţiatoarea acestui festival la Sibiu este profesoara de pian Enikő–Maria Orth, distinsă cu Medalia Meritul pentru Învăţământ clasa I”.

“Prezența elevilor noștri a lăsat o impresie deosebită; îi pot numi ”frățiorii mai mici” ai foștilor mei elevi: Amalia Szücs, Florin Berculescu, Ancuța Aprodu, Ioana Frățilă – Nichifor, Andrei Enoiu, Ramona Niculete, Miruna și Andrei Popescu, Liviu Diaconescu, Deborah Coancă. Pe lângă talent, munca, seriozitatea, prezența părinților profund implicați în devenirea copiilor, sunt factori fără de care succesul ar fi, practic, imposibil. Doar competiția și succesul asigură profesionalismul și continuitatea unei școli de artă”, a declarat prof. dr. Mihaela Sanda Popescu.

Galerie foto





Vizualizări: 1,330

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: