Premii pentru absolvenţii clasei a VIII a din Negomir,

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, la Negomir, proaspeţii absolvenţi ai clasei a VIII-a au avut parte de un eveniment mai puţin obişnuit în comunităţile locale din Gorj, dar încetăţenit de ceva vreme la ei acasă. Primăria comunei are meritul de a-şi dovedi de fiecare dată aprecierea faţă de rezultatele bune şi foarte bune pe care le obţin tinerii negomireni, spre mulţumirea acestora, dar şi cu scopul de a spori concurenţa şi argumentele pentru munca lor.  Edilul localităţii, Ion Gruescu, i-a premiat pe elevii care au avut cele mai bune medii la tezele cu subiect unic din această vară cu câte 300 de lei din partea Consiliului local Negomir şi cu încă pe atât din partea domniei sale. Cele trei colegii gorjene de prestigiu, Tudor Vladimirescu, Spiru Haret şi Ecaterina Tedoroiu, au printre bobocii de anul acesta, ca de fiecare dată, şi elevi care au învăţat în Negomir. De departe, fetele s-au clasat pe primele poziţii : Vasilica Georgiana Lupu, Luiza Maria Răducanu şi Maria Adelina Dragotoiu au fost cele trei privilegiate cărora munca de-a lungul celor opt ani de şcoală le-a adus pe lângă succesul binemeritat şi o sumă consistentă cu care-şi vor îmbunătăţi vacanţa : “Voi cumpăra de ei haine pentru plajă fiindcă în vara aceasta am să văd pentru prima dată marea şi aştept de mult timp asta"… şi-a propus una dintre cele trei absolvente. 
 Pe lângă părinţi, mândri pe drept cuvânt şi la fel de emoţionaţi, au ţinut să fie de faţă la manifestare profesori, consilieri locali şi deputatul de Gorj Severus Militaru, care consideră că acţiunea primăriei Negomir ar trebui să fie urmată de toţi edilii gorjeni : “Copiii ar avea mult de câştigat şi nu mă refer neapărat la valoarea premiilor, ci la o motivaţie în plus pentru a învăţa, mai ales că cele opt clase înseamnă baza educaţiei intelectuale a viitorilor adulţi… În ceea ce priveşte premiul, este de datoria tuturor celor care reprezintă într-un fel sau altul comunităţile locale să găsească fonduri pentru a sprijini copiii fiindcă succesul lor e cu siguranţă şi pe bună dreptate un motiv de mândrie locală.” 
 Negomirul se poate lăuda cu multe performanţe ale elevilor şi tinerilor, începute din cele mai fragede vârste: cei mai mici locuitori ai comunei, care învaţă să se joace, să buchisească semnele premergătoare abecedarului şi să descifreze câte ceva din tainele unei limbi noi, au fost răsplătiţi cu premii la concursul naţional Europreşcolarul. Tot la concursuri naţionale de creaţie literară, de matematică sau tehnice, elevii din Negomir s-au situat pe poziţii de vârf, spre mulţumirea dascălilor lor. Până şi celebrii Şerban Huidu şi Mihai Găinuşă, cu bebeluşele Oana şi Delia, s-au oprit la finele anului trecut în Gorj să asculte colinde cântate de copiii de la şcoala Negomir.  


Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: