Premii pentru reviste şi creaţiile elevilor gorjeni

FazajudețeanăaConcursuluiNaționalalrevistelorșcolare,derulatălaTismanaînperioada19-20mai,și-adesemnatcâștigătorii.CelemaibunerevisterealizatedeliceeledinGorjșicelemaibunecreațiialeelevilors-aucalificatlanivelnațional.Câștigătoriiauprimitdiplomedinparteajuriului.

La nivelul învățământului liceal, premiul I la secțiunea revistă literară a fost obținut de Studium, revista Colegiului Național ”Ecaterina Teodoroiu” (CNET) și de Interval, revista Colegiului Național ”Spiru Haret” (CNSH) din Târgu Jiu. La secțiunea Caleidoscop a fost premiată revista Colegiului Tehnic ”Gheorghe Magheru”, Cuget Liber, la secțiunea Divertisment premiul I a fost oferit reprezentanților Grupului Școlar Industrial Tismana pentru Recreația Mare, la secțiunea științifică premiul I a fost obținut tot de CNET pentru revista Historia. Revista reprezentativă a fost Ecou, realizată de Colegiul Comercial ”Virgil Madgearu”, iar secțiunea revistă cultural-artistică a fost câștigată de Murmurul Jilțului a Colegiului Tehnic Mătăsari. Printre revistele premiate la nivelul învățământului gimnazial se numără Arcade de la Școala Generală ”Alexandru Ștefulescu”, Jurnal 11, ce aparține Școlii Generale ”Pompiliu Marcea”, Izvorul Sâmboteanu, de la Școala Generală ”Sfântul Nicolae”, Urmașii magherilor, revista Școlii Generale Nr. 1 Albeni, Graiul apelor, revista Școlii Generale Ceauru-Bălești, Metamorfoze, revista Școlii Generale Bolboși, Redactor pentru... o zi, a Școlii Generale Văgiulești. Tot cu această ocazie au fost acordate distincții și pentru revistele învățământului preșcolar.

CalificațilaTinerecondeie

Creațiile elevilor gorjeni au fost la mare înălțime, fiind premiate de juriul concursului. Andreea Vlădulescu de la CNET a primit premiul I pentru secțiunea volum-poezie, la clasa a IX-a premiul I la secțiunea poezie a fost obținut de Diandra Hoară de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” (CNTV), la clasa a X-a a fost premiată Denisa Ciungu de la CNSH, la clasa a XI-a a fost premiat Robert Onescu de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Magheru”, iar la clasa a XII-a Ibănescu Izabela din Novaci. Secțiunea Reportaj a fost câștigată de Andreea Vlădulescu de la CNET, la secțiunea teatru scurt a primit premiul I Denisa Gârniceanu de la CNSH, iar la Jurnal tot Andreea Denisa de la CNET.  Premiile I pentru secțiunea nuvelă au fost oferite elevilor Isabela Tudora de la CNSH, Andreea Vlădulescu de la CNET, Alice Mareși de la CNSH. De asemenea, secțiunea eseu a fost câștigată de Andreea Vlădulescu de la CNET, Mihaela Bunoiu din Mătăsari, Grigore Paliță din Mătăsari.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: