Premise pentru modernizarea drumului de centru din Bălăneşti

Veşti bune pentru cetăţenii comunei Bălăneşti. În curând vor circula în mai bune condiţii, anunţă administraţia locală, care se pregăteşte de semnarea unui contract de finanţare pentru modernizarea drumului de centru al comunei. Investiţia, care se ridică la aproape 6 milioane de lei, presupune îmbunătăţirea infrastructurii rutiere a unui drum comunal, dar și realizarea de alte lucrări conexe, pentru îmbunătățirea condițiilor de trai ale cetățenilor.

Este vorba de modernizarea drumului care tranzitează zona centrală a comunei Bălănești. Șoseaua străbate localitățile Voiteștii din Vale, Voiteștii din Deal până în satul Glodeni, intersecție cu satul Bosta. Proiectul prevede modernizarea drumului comunal pe o distanță de 5.3 km. Lucrările de modernizarea vor fi realizate pe fonduri guvernamentale, spun autoritățile. "Noutatea care vreau să o aduc la cunoștința cetățenilor comunei Bălănești este că în cursul acestei săptămâni, cel târziu săptămâna viitoare, voi merge la Ministerul Dezvoltării pentru a semna un contract de finanțare a proiectului de investiții pentru modernizarea și reabilitarea drumului comunal DC 15", a declarat Ovidiu Pungan, primarul comunei Bălănești.
Administrația locală a îmbunătățit deja infrastructura rutieră pe acest tronson, însă proiectul pentru care a obținut finanțare prevede lucrări complexe ce vor asigura un confort sporit cetățenilor comunei, dar și celor care vor tranzita zona. "Această modernizarea constă în asfaltarea cu două straturi de asfalt de 5 și 4 cm, unde se vor schimba podețele și se vor realiza șanțuri și acostamentele. Este un sector de drum cu o populație numeroasă, este centrul satului unde trebuie să dăm un alt aspect", a precizat primarul Ovidiu Pungan.
Autoritățile locale au în vedere și consolidarea tronsonului din satul Voiteștii din Deal, afectat de alunecări de teren. În urmă cu două săptămâni reprezentanții primăriei au depus documentația necesară pentru scoaterea la licitație a lucrărilor.

Galerie foto



Vizualizări: 3,159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: