Preot băgat în spital de preoteasă

Noapte de pomină pentru un preot din Celei, care ieri noapte a ajuns la spital în urma bătăilor primite de la soţia sa. Preoteasa i-a arătat slujitorului Domnului că bătaia e ruptă din rai, părintele neluând-o pe cocoaşă pentru prima dată de la nevastă. Motivul îl reprezintă faptul că acesta s-a apucat de băut şi a rămas fără parohie, în condiţii de criză el nemaiaducând bani acasă.

Nicolae Ciobanu, de 43 de ani, din oraşul Tismana, a fost adus la spitalul judeţean de urgenţă Târgu Jiu de o ambulanţă. Preotul a ajuns la spital cu puţin înainte de miezul nopţii, după ce, mai înainte mersese prin şanţurile din sat, localnicii şi chiar rudele nedorind să-i deschidă poarta pentru o mână de ajutor, ştiind că părintele mai trage la măsea şi provoacă scandaluri. Pe patul de la Unitatea de Primire Urgenţe, acesta mărturisea prin ceea ce a trecut, spunând însă că vina este tot a lui pentru că nu mai aducea bani în casă în ultima vreme. Chiar dacă sângele îi curgea şiroaie din cap, având nevoie de numeroase pansamente, acesta nu şi-a acuzat soţia, deşi aceasta tocmai îi aplicase o corecţie. „M-a bătut, da! Că nu i-am mai adus bani cu plasa! M-a lovit cu cuţitu’ şi cu paru’, că nu i-am mai dat bani. Am fost suspendat şi cu asta, basta. Dar parohia nu e pierdută”, a spus Ciobanu de pe patul de spital.

Antecedente alcoolice

Maria Ciobanu, mama preotului, spune că şi ea a fost luată în tărbacă de către nora sa, femeia povestind ieri că de 12 ani nu a putut să îşi vadă nici fiul şi nici pe copii acestuia, părintele având cu preoteasa doi gemeni de 17 ani. „De 12 ani nu am mai putut să îmi văd băiatul, că el e om bun şi vroia bine în casă, dar ea a început să-l bată şi l-a stricat. Pe mine m-a prins odată pe stradă şi m-a prins de gât, dar mi-a dat drumul pentru că veneau nişte femei la o înmormântare. Mă dusesem să-l văd şi ea mi-a spus că nu am ce să caut să mai mă uit după el”, povesteşte mama preotului.

Inspectorul principal Daniel Tică declară că soţia preotului este acuzată de comiterea infracţiunii de loviri sau alte violenţe, ancheta putând fi însă oprită dacă Nicolae Ciobanu nu va depune plângere. Acest lucru se va întâmpla probabil azi, după ce, ieri după-amiază, preotul a menţionat în scris că nu mai vrea ca ancheta să continue, caz în care poliţiştii vor fi nevoiţi să încheie dosarul şi să îl înainteze către Parchet cu propunerea de neîncepere a urmăririi penale.

Pentru Nicolae Ciobanu viaţa este extrem de complicată în momentul de faţă, după ce, în ultimii ani, preotul a luat-o pe calea băuturii. Acest lucru l-a lăsat fără parohie, el fiind suspendat la începutul primăverii din parohia Celei, de enoriaşii de aici ocupându-se preotul din satul Racoţi. Ciobanu a fost tras pe dreapta şi, în consecinţă, a rămas şi fără venituri, în condiţiile în care are doi copii minori de întreţinut, dar şi un credit bancar de câteva sute de milioane de lei vechi.

Umbla gol pe uliţă

Părintele a ajuns să bea atât de mult încât sparge geamurile de la cele două case pe care le are lângă biserica din Celei fără să-i pese ce se întâmplă cu el. Slujitorul Domnului a rămas şi fără sutană, iar duminică, la propriu, a mers gol puşcă prin sat, spre uimirea bătrânelor enoriaşe cărora nu le venea să creadă ceea ce el văd ochii. „O umblat, alaltăieri, cum l-o făcut mumă-sa, gol din cap până-n picioare, parcă era dracu’ pe aici pe uliţă. Nici nu-mi venea să cred că e adevărat ce vedeam. Să ştiţi însă că el o fost un preot bun, da’ s-o nerozit, că l-o bătut preoteasa în cap. Cât o trăit socrul lui, îl bătea preoteasa cu tată-său”, apoi, după ce o murit socrul o început el să dea în ea, dar de vreo câteva luni bune îl răzbeşte ea fără probleme, că ştiţi cum e, când bea, omul nu mai e în stare de ceva bun”, spune una dintre vecine.

Ar putea reveni pe funcţie

Noul protopop de Târgu Jiu, Cosmin Bălan, ştie cazul de la Celei şi spune că preotul ar urma să intre în discuţia superiorilor săi pentru a reveni eventual pe funcţie la sfârşitul acestei luni. Ultima zi din august coincide cu ziua de naştere a lui Nicolae Ciobanu, până atunci preotul trebuind să arate lumii întregi că nu mai pune alcool în gură, lucru pe care l-a mai făcut pentru vreo două luni atunci când preoteasa a pus divorţ de el. Sătenii spun că părintele se cuminţise, dar, dintr-o dată, a cedat ispitei şi a pus iarăşi gura pe sticlă, ajungând în situaţia de acum. Protopopul Bălan dezavuează însă şi comportamentul preotesei, spunând că aceasta ar trebui să nu îşi agreseze soţul, biserica neavând însă cum să o pedepsească pe femeie atâta timp cât poliţia şi justiţia nu reuşesc acest lucru.

Vizualizări: 230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: