Preotul din Scoarţa spune despre enoriaşi că sunt beţivani

Nemulțumiri în rândul enoriașilor din comuna Scoarța. Oamenii susțin că preotul de la biserica din centrul comunei le cere câte 250 de lei de familie pentru că a dotat lăcașul de cult cu o centrală termică. Preotul se apără și spune că nu a stabilit o sumă fixă pentru enoriași și că totul ar fi o invenție a bețivanilor din parohia sa.

Enoriașii din comuna Scoarța au rămas uimiți când au aflat că fiecare familie din parohie trebuie să plătească o taxă de 250 de lei pentru că preotul a cumpărat o centrală termică. Ar fi vorba de aproximativ 500 de gospodării în această parohie care ar trebui să achite cei 250 de lei. Oamenii sunt nemulțumiți că li se impune această taxă care în opinia lor este mult prea mare. „Nu este normal să ne ceară 250 de lei. Păi sunt sute de familii în sat care trebuie să plătească banii ăștia. Nu cred că s-a cumpărat o centrală atât de scumpă și nu știm ce interese sunt la mijloc. Suma este enormă și nu cred că cineva este dispus sau are atâția bani. Era mai bine să dea fiecare cât are, dar nu să impui o asemenea sumă. Nici la o casă cu etaj centrala nu ar costa atât, dar la biserică. Pur și simplu preotul ăsta își bate joc de noi și vrea să ne jecmănească de bani”, a precizat un localnic din Scoarța.

Preotul a cerut bani și la primărie

Primarul din comuna Scoarța Aurelian Cotârlău, știa că preotul a achiziționat o centrală termică pentru biserică cu aproximativ 18.000 de lei și avea de gând să suporte jumătate din cheltuieli. În condițiile în care se confirmă faptul că preotul a cerut sume atât de mari enoriașilor, edilul este decis să micșoreze suma. „Eu știu că părintele a pus centrală la biserică de 18.000 de lei. Pentru că noi nu am sprijinit până acum acest lăcaș de cult, aveam de gând să dăm cam 8.000 de lei pentru centrală, dar dacă este adevărat că preotul le-a cerut enoriașilor câte 250 de lei o să scădem suma. Oricum aflam, pentru că oamenii prin sat vorbesc, dar nu e normal să ceri 250 de lei. Mi se părea normal să ceară 25 de lei. Nu știu ce să zic, pentru că preotul are și mulți dușmani în sat. Oamenii nu-l prea vor și e posibil să fi zis asta ca să-i facă rău”, a precizat Aurelian Cotârlâu.

Preotul dă vina pe „bețivani” de la cârciumă

Contactat telefonic, preotul susține că nu stabilit nicio sumă, însă le-a cerut oamenilor să facă donații pentru biserică. „Știți că donația este donație. Oamenii dau cât au, cât pot, după posibilități. Eu nu am stabilit nicio sumă. Astea sunt invențiile bețivanilor din sat care nu au altceva de făcut decât să stea la cârciumă și să bea până nu mai știu de ei, iar apoi să comenteze. Centrala trebuie achitată, dar eu nu am stabilit nicio sumă exact. Au zis asta cei care vor să îmi facă rău, oameni care nu au ce face”, a precizat preotul Pavel.

Vizualizări: 249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: