Preotul Marcel Hoară, condus astăzi pe ultimul drum

Zi neagră astăzi la Motru! Preotul Marcel Hoară va fi condus pe ultimul său drum. Ceremonia va avea loc începând cu orele 12, la Biserica din Ploştina, iar slujba va fi oficiată de un sobor impresionant de preoţi. La ceremonie este aşteptat şi Înaltpreasfinţitul Irineu, Mitropolitul Olteniei. Trupul neînsufleţit al preotului a fost depus ieri la Colegiul „George Coşbuc” din Motru, pentru ca elevii  să-şi ia rămas bun de la cel care le-a fost profesor, mentor şi prieten.

Mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu, va oficia slujba de înmormântare a preotului Marcel Hoară, paroh al unei biserici din Motru. La doar 34 ani, preotul a murit în urmă cu câteva zile din cauza unor probleme medicale la pancreas. Mai marii bisericii deplâng pierderea celui despre care au numai cuvinte de laudă. „Înmormântarea va avea loc la ora 12, va fi prezent şi Înaltpreasfinţitul, Mitropolitul Olteniei, şi va fi un număr foarte mare de preoţi care vor participa, în jur de 100 de preoţi. Este un regret mare care nu poate fi exprimat în cuvinte, era un preot tânăr cu o activitate deosebită, care era de viitor, era o nădejde pentru biserică şi parohia de la Motru. Era foarte apreciat de noi, mai ales având vedere lucrările care le-a făcut la parohia Padeş, unde a fost înainte de a veni la Motru. A pictat o biserică din nou”, a spus părintele protopop Cosmin Bălan.

Enoriaş: Noi avem mai mare nevoie de el

Cei care l-au cunoscut pe preotul Marcel Hoară au numai cuvinte de laudă la adresa sa. „Am venit să-i aducem un ultim omagiu. Îl cunosc de la slujbe, un om deosebit. Ajuta oamenii, era dedicat meseriei de preot. Regretăm pierderea lui şi suntem alături de familie. Sunt şi colegi de-ai mei de serviciu care urmează să vină, lucrăm în domeniul minier. Era nevoie de el mai mult aici, decât dincolo. Oricum am fost foarte marcaţi la vestea asta, mai ales că nu a fost bolnav”, a spus Rodica Boată din Motru. 

Elevii din Motru, în doliu

Conform spuselor celor prezenţi la casa părintelui, acesta era şi profesor de religie la colegiul din Motru. „Nu-mi vine să cred că nu mai este printre noi. Am venit şi aseară, acum îl ducem până la liceu, pentru că a fost profesor. Preda la liceu de când a terminat facultatea. Se va ţine un discurs, îl întâmpină elevii, toţi sunt în doliu, îl aşteaptă să-şi ia rămas bun şi de acolo va fi condus la biserica din Ploştina unde a slujit, acolo va rămâne până la slujba de înmormântare”, a precizat Maria Ursan.   

Preotul Marcel Hoară a lăsat în urmă o soţie îndoliată şi doi copii minori.

„Este o mâhnire pentru toată comunitatea din Motru, era un om extraordinar. Un om tânăr, foarte respectat în societate, iubit de toată lumea. Sincere condoleanţe familiei”.

Dorin Hanu, primarul municipiului Motru

Vizualizări: 441

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: