Preşcolarii din Rovinari, supravegheaţi video

Cele cinci grădiniţe care funcţionează pe raza oraşului Rovinari au fost dotate luna aceasta cu camere de supraveghere video. Investiţia este a primăriei care vrea în acest fel să monitorizeze cât mai bine activităţile din unităţile de învăţământ preşcolar, dar şi să prevină furturile.

Câte 3 camere de supraveghere au fost montate în fiecare grădiniţă din oraşul Rovinari. Camere sunt amplasate la intrarea în unitate, pe holuri, nu şi în sălile în care îşi desfăşoară activitatea micuţii. "La toate grădiniţele din Rovinari am montat camere de supraveghere pentru siguranţa copiilor. În total am montat un număr de 24 de camere. Şcoala nr.1, Şcoala 3 şi liceul aveau deja implementat acest sistem de supraveghere. Camerele au fost achiziţionate cu fonduri de la bugetul local. Astfel, preîntâmpinăm evenimentele neplăcute. Părinţii sunt mai liniştiţi în primul rând ştiind că există şi o altfel de supraveghere. Am mai luat în considerare şi faptul că în trecut am avut situaţii când a fost spartă grădiniţa şi s-au furat televizoarele şi alte bunuri", a declarat Laurenţiu Chivu, viceprimarul oraşului Rovinari.

De altfel, administraţia locală continuă în vacanţa de vară investiţiile pentru îmbunătăţirea condiţiilor în unităţile şcolare. Până la începerea noului an şcolar, Primăria Rovinari vrea să modernizeze şi baza sportivă a Şcolii Gimnaziale nr. 3. Stratul de beton va fi înlocuit cu covor sintetic astfel încât să fie realizat un teren multifuncţional unde elevii să poată juca tenis de câmp, fotbal, volei. Primăria aşteaptă ofertele firmelor interesate să realizeze această lucrare până în data de 30 iulie, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai mic.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: