Reţetă simplă de mousse de căpșuni

Căpșunile anunță sosirea sezonului estival și ne îmbie cu aromele lor minunate. Dacă vrei să te bucuri de gustul lor și în alte feluri, nu doar în forma lor naturală, poţi prepara acest mousse de căpşuni. 

Există o serie de rețete inedite cu căpșuni iar unul dintre lucrurile grozave despre căpșuni este că se asortează foarte bine cu deserturile simple cum ar fi acest mousse.

Ingrediente:

    500 g căpșuni

    200 g ciocolată (albă)

    2 linguri zeamă de lămâie

    400 ml smântână pentru frișcă

    1 linguriță gelatină pentru prăjituri

    zahăr pudră după gust.

Mod de preparare:

Spală fructele și curăță-le de frunzulițe, apoi pune-le în vasul unui blender. Mixează apoi până obții un piure fin, după care pune și zeama de lămâie. Acum, topește ciocolata și dizolvă gelatina în puțină apă rece. Într-un ibric, amestecă 70 ml de smântână cu 2 linguri de zahăr pudră. Pune ibricul pe foc până când amestecul începe să fiarbă. Adaugă apoi și amestecul de gelatină și apă, amestecă bine și toarnă compoziția rezultată peste ciocolata topită. Cu ajutorul unui mixer, amestecă bine totul şi încorporează apoi și piureul de căpșuni.

Smântâna rămasă o batem bine, până când frișca devine solidă și se ține de paletele mixerului. Acum nu mai trebuie decât să încorporezi în ciocolată și frișca.

Vizualizări: 706

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: