Preşedinte jucător sau preşedinte jucărie?

Traian Băsescu a făcut un apel la români să vină la urne pe 6 decembrie pentru că o participare consistentă la vot ar da posibilitatea ca ţara să aibă un preşedinte legitim, puternic, implicat, "un preşedinte jucător, nu un preşedinte jucărie" care să fie tras de sfori.

"Mulţumesc mult tuturor celor care m-au votat, dar şi celor care nu m-au votat în turul I, şi ţin să-i invit şi pe ei şi pe cei care nu au participat la primul tur pe data de 6 la urne, pentru că se află în faţa a două opţiuni datorită structurii şi opţiunilor celor doi candidaţi: o opţiune este Mircea Geoană- PSD-Ion Iliescu, şi asta înseamnă România care se întoarce la liniştea din perioada lui Ion Iliescu, caracterizată de marile fraude din privatizare, precum şi de crearea şi patronarea tutelară a unui sistem ticăloşit, sau cealaltă opţiune poate fi Traian Băsescu şi aceasta ar fi opţiunea prin care românii au garantată voinţa preşedintelui de a reforma ţara, clasa politică, de a duce România înainte într-un proces de modernizare extrem de necesar", a declarat Băsescu, în ultima sa intervenţie publică de la sediul de campanie înainte de votul de duminică.

Băsescu a arătat că, dincolo de modul în care s-a desfăşurat campania electorală, esenţa ei rămâne ziua de 6 decembrie, când se vor trage concluziile. "Eu îi rog pe români să nu ezite în a-şi exercita dreptul garantat de Constituţie de a participa la vot. O participare consistentă a românilor la vot ar da posibilitatea ca ţara să aibă un preşedinte legitim, un preşedinte puternic, care va rămâne implicat, un preşedinte -dacă vreţi - jucător, şi nu un preşedinte jucărie", a pledat Băsescu, explicând că opţiunea pentru "preşedintele jucărie" trebuie evitată.

"România are nevoie la Cotroceni de un preşedinte ales pentru români, nu pe care să-l tragă de sfori şi Vântu, şi Patriciu, şi Voiculescu, şi Hrebenciuc şi Vanghelie, deci să nu mai ştie care-i sfoara la care să răspunde prima", a spus Traian Băsescu.

Vizualizări: 79

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: