Preşedintele Ucrainei, pregătit să se întâlnească cu Putin

Noul preşedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat luni că este pregătit să se întâlnească cu preşedintele rus Vladimir Putin la Minsk pentru discuţii la care vor participa şi Germania, Marea Britanie, Statele Unite şi Franţa, relatează Reuters.

Relaţiile dintre Ucraina şi Rusia sunt tensionate de când Moscova a anexat Crimeea de la Ucraina în 2014 şi a susţinut separatiştii pro-Rusia din estul Ucrainei, într-un conflict care a dus la moartea a 13.000 de persoane.

Un acord privind o încetare a ostilităţilor semnat în Minsk în 2015 a avut un succes limitat, însă. „Iar acum vreau să vorbesc despre Vladimir Putin. Este nevoie să vorbim? Cred că este necesar. Haideţi să discutăm despre cui aparţine de fapt Crimeea şi cine nu este în regiunea Donbass”, a afirmat Zelenski într-un filmuleţ postat pe reţelele sociale, fără să ofere detalii.

Kremlinul a informat că va lua în considerare oferta lui Zelenski. „Trebuie să înţelegem dacă există posibilitatea unei astfel de întâlniri, trebuie să înţelegem ce fel de nou format este propus”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Vizualizări: 651

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: