Val de demisii și anchete în Republica Moldova

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat miercuri, aflată într-o vizită la Bruxelles, că valul de demisii şi anchete iniţiate în instituţiile de stat nu reprezintă o ''răzbunare împotriva fostei guvernări'', ci un efort de a aduce în sistemul executiv şi cel judecătoresc ''profesionişti oneşti'', informează postul de radio Europa Liberă.

Comisarul UE pentru extindere, Johannes Hahn, cu care s-a întâlnit Maia Sandu, a salutat acţiunile noilor autorităţi menite ''să depolitizeze instituţiile de stat şi să lupte împotriva corupţiei''.

Comisarul Johannes Hahn este primul oficial european care a venit la Chişinău după învestirea guvernului condus de Maia Sandu la 19 iunie. Atunci el a promis că asistenţa macrofinanciară, suspendată în vara anului trecut, va fi reluată în toamnă.

Tema deblocării ajutorului financiar a fost discutată şi miercuri la Bruxelles de şefa guvernului moldovean, care a dat asigurări privind parcursul european al Republicii Moldova, chiar dacă guvernul său a fost învestit cu voturile Partidului Socialiştilor (prorus), care pledează pentru o strângere a legăturilor cu Uniunea Euroasiatică (Rusia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan şi Armenia).

Vizualizări: 663

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: