Preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare, desemnaţi

Preşedinţii şi locţiitorii celor 317 secţii de votare din judeţ au fost desemnaţi ieri dimineaţă prin tragere la sorţi. Majoritatea acestora sunt persoane cu domiciliul pe raza localităţilor sunt se află secţiile de votare. Astfel, autorităţile locale nu vor mai trebui să deconteze cheltuielile privind transportul. Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi locţiitorii acestora beneficiază de o indemnizaţie de 85 lei pe zi de activitate, dar nu mai mult de cinci zile, sumele rezultate fiind impozabile.

Procesul de desemnare în sistem informativ a avut loc în Sala de Consiliu a Tribunalului Gorj. Pentru tragerea la sorţi s-au înscris 1250 de persoane, dintre care 417 jurişti, 699 de persoane cu studii superioare, altele decât juridice şi 134 cu studii medii. “Majoritatea preşedinţilor şi a locţiitorilor secţiilor de votare sunt jurişti sau persoane cu studii superioare. Doar 5% dintre aceştia domiciliază în alte localităţi decât cele pe raza cărora se află secţiile de votare. Au foarte puţine cazurile în care primăriile n-au propus un număr suficient de persoane pentru secţiile de votare şi atunci s-a completat cu persoanele înscrise pe listele primăriilor limitrofe”, a declarat Florin Encescu, preşedintele Tribunalului Gorj. Astfel, autorităţile locale nu vor mai fi nevoite să deconteze cheltuielile privind transportul. În aceste zile, preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare sunt aşteptaţi să-şi ridice delegaţiile. “În prima etapă când au fost desemnaţi preşedinţii şi locţiitorii circumscripţiilor electorale nu au existat contestaţii şi sperăm ca nici de această dată să nu existe. Persoanele repartizate la secţiile de votare sunt aşteptate să-şi ridice delegaţiile”, a mai precizat Florin Encescu.

BANI

Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi locţiitorii primesc o indemnizaţie de 85 lei pe zi pentru maxim cinci zile, iar ceilalţi membri primesc aceşti bani doar pentru trei zile. Prin urmare, un preşedinte de secţie va primi pentru efortul său 425 de lei, în timp ce membrii comisiei doar 255 de lei. În cazul tuturor se vor adăuga în ziua alegerilor încă 10 lei, bani destinaţi cheltuielilor de protocol - băuturi răcoritoare, cafea şi gustări.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: