Presiunile administraţiei CE Oltenia au ajuns la nivel de muncitori

Nu doar salariaţii TESA sunt hărţuiţi de administraţia Complexului Energetic Oltenia, ci şi muncitorii. Ionel Ianculescu lucrează de 18 ani ca electrician la Cariera Roşia, timp în care a avut evaluări foarte bune, inclusiv anul trecut, când a primit „foarte bine”. A avut însă nişte probleme medicale, iar pe perioada concediului a aflat că va fi transferat pe un post de maşinist. „Nu ştiu ce implică acest post, eu nu mă duc la serviciu să omor oameni”, a spus Ianculescu. Pentru că a refuzat transferul nemotivat pe un post pentru care nu are calificare, Ianculescu a fost trimis forţat în „fără plată”, fapt comunicat verbal, fără decizie scrisă. Bărbatul bănuieşte chiar că i s-a desfăcut contractul de muncă, fără să i se comunice. Este o practică a administraţiei CE Oltenia de a comunica verbal decizii salariaţilor, pentru ca aceştia să nu le poată contesta în instanţă.

Ionel Ianculescu lucrează ca electrician la Cariera Roșia de aproximativ 18 ani. În luna februarie a anului trecut, în urma evaluării, a obținut calificativul „foarte bine”, dar se pare că acesta nu l-a ajutat foarte mult.  Câteva luni mai târziu, mai exact în luna iulie, a avut ceva probleme de sănătate și a fost nevoit să intre în concediu medical. Atunci conducerea carierei a dorit să-l transfere de pe funcția de electrician pe funcția de mașinist, lucru cu care Ianculescu nu a fost de acord, iar de aici a început totul. „Eu am fost electrician de când m-am angajat, de o viață întreagă. Nu pot să trec acum pe mașinist, pentru că nu știu ce implică acest post. Este vorba de muncă în producție, iar eu nu mă duc la serviciu ca să omor oamenii.  Nu sunt de acord cu acest post pentru că nu știu ce să fac. Mai mult, cred că mi-au făcut asta din cauza politicului. Mie nu mi-au dat oficial nicio hârtie. Singurele acte oficiale au fost certificatele medicale pe care le-am dus la unitate. Pe 13 ianuarie trebuia să mă întorc la serviciu, dar mi-au spus că sunt în fără plată. Nu știu cum au făcut asta. Eu cred că mi-au desfăcut contractul de muncă și nu vor să-mi spună, pentru că le este frică”, povestește Ianculescu.

Va ajunge cu CEO în instanță

Ionel Ianculescu este decis să nu lase lucrurile așa și vrea să acționeze Complexul Energetic în instanță. A consultat și un avocat și, mai mult decât atât, va înștiința și Inspectoratul Teritorial de Muncă. „Eu am luat legătura cu un avocat  și tot ce au făcut este un abuz grosolan. Eu nu voi lăsa lucrurile așa. Am 40 de ani din care 18 numai ca electrician la cariera aceasta și în acest timp nu au avut ce să-mi reproșeze în activitatea mea, iar cum se gândiră ei să mă mute pe un alt post și să mă bage de capul lor și în fără plată. Nu e posibil așa ceva”,a mai spus Ionel Ianculescu.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: