Prima asfaltare pentru un drum important din Bălăneşti

Unul dintre cele mai importante tronsoane de drum din comuna Bălănești a fost asfaltat de autoritățile locale. Este vorba de drumul comunal Bosta - Mușetești, pentru care autoritățile locale din Bălănești au obținut finanțarea necesară astfel încât să creeze cele mai bune condiții cetățenilor, care până nu de mult circulau pe un drum din pământ și balast.

Administraţia locală din Bălănești are în derulare mai multe proiecte în ceea ce priveşte asigurarea infrastructurii necesare la nivel de localitate. Unul dintre acestea face referire la drumul comunal DC6. Este vorba de asfaltarea şoselei pe o lungime de câțiva kilometri, investiția fiind aproape de finalizare. "Se lucrează la investiții, și la canalizare, și la pod. La DC6, Bosta-Mușetești, s-a turnat covorul asfaltic. În proporţie de 98% lucrarea este terminată. Proiectul este realizat prin Ministerul Dezvoltării, de la care am obținut suma de 1.4 milioane lei. Sperăm ca până la finele anului să-l recepționăm. Drumul era din pământ, pietriș și are o lungime de circa 2,5 km. Au fost realizate și rigole pe partea cu versanții", a declarat Ovidiu Pungan, primarul comunei Bălănești.
Un alt proiect important al primăriei Bălănești este modernizarea drumului de centru. Șoseaua străbate localitățile Voiteștii din Vale, Voiteștii din Deal până în satul Glodeni, intersecție cu satul Bosta. Finanțarea a fost obținută de primărie, iar din primăvară vor fi demarate și lucrările. Autoritățile locale au explicat că, până atunci, va fi încheiată și lucrarea privind realizarea sistemului de canalizare, astfel încât să poată trecere la asfaltarea șoselei. "În ceea ce privește contractul de finanțare, l-am semnat. Urmează săptămâna viitoare să scot la licitație proiectarea, după care până la sfârșitul anului, dacă vom putea, vom ține licitația și vom stabili firma care va executa lucrările. Astfel, de la primăvară ne vom apuca de treabă", a explicat șeful comunei Bălănești, Ovidiu Pungan.
Investiţia se ridică la 6 milioane de lei. Proiectul prevede modernizarea drumului comunal pe o distanță de 5.3 km. 

Vizualizări: 1,669

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: