Prima de Paşti depinde de semnarea CCM

Cei 13.300 de salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia ar putea primi înainte de Paşti o primă de 1.100 de lei. Prima va fi mai mare cu 100 de lei decât anul trecut şi va fi dată înainte de sărbătorile pascale, chiar dacă oficial va fi primă de Ziua Muncii, pentru a evita unele acuzaţii legate de discriminare pe motive religioase. În acest an, Paştele va fi pe 8 aprilie.

O condiţie a acordării acestei prime este semnarea noului Contract Colectiv de Muncă, a cărui negociere nu a fost finalizată. Administraţia şi sindicatele ar trebui să cadă de acord în cel mult zece zile, pentru a fi timp ca şi Inspectoratul Teritorial al Muncii să îşi spună punctul de vedere. Vechiul contract expiră la sfârşitul lunii martie, iar cel nou ar trebui să intre în vigoare la 1 aprilie.

Cele patru federaţii sindicale au comunicat mai puţin ca niciodată pe tema acestor negocieri. Pe surse s-a aflat că plăţile compensatorii pentru cei 200 de salariaţi care vor părăsi compania vor fi de doar patru salarii medii pe unitate. Primele vor fi uşor majorate. Ce sumă a fost negociată pentru creşterile salariale rămâne un mister, la fel criteriile după care vor fi făcute aceste majorări. (A.A.)

Vizualizări: 3,331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: