Prima de vacanţă a salariaţilor CEO rămâne de 75% din salariu

Sindicatele şi administraţia nu au avut ieri negocieri, deşi se aştepta prezentarea unui nou buget de venituri şi cheltuieli al companiei energetice. În schimb, liderii de sindicat ai lui Marin Condescu au avut ieri şedinţă, de la care au plecat cu principalele lucruri pe care trebuie să le susţină în faţa conducerii CEO. Vor cere primă de vacanţă de 75% din câştigul brut, spune liderul Constantin Creţan. Niciunul dintre sindicaliştii Federaţiei Mine Energie nu a putut fi contactat pentru a spune ce decizii au fost luate în urma şedinţei cu Marin Condescu.

Cei 15 lideri de sindicat din Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) s-au prezentat ieri în faţa şefului lor Marin Condescu. Dat fiind că negocierile au fost aproape blocate după ce compania a prezentat un buget cu tăieri de 40% din prime şi facilităţi, sindicaliştii au primit noi direcţii. Vor susţine plata unei prime de vacanţă de 75% din câştig, declară sindicalistul Constantin Creţan, un adversar al lui Condescu. „Condescu propuse astăzi (n.red- ieri) o primă de vacanţă de 75% din câştig. Deci, în final, amărâtul din producţie va avea 20 de milioane, iar directorii o sută de milioane. Păi ce, dacă te duci pe litoral, acolo e vacanţă pentru directori şi vacanţă pentru muncitori? Sunt inconştienţi, nu-şi dau seama cât de diferite vor fi salariile, mai ales la fosta SNLO“, a declarat Creţan. În schimb, Creţan susţine aplicarea unei prime de vacanţă fixe, de 3000 de lei.

Acesta crede că toţi salariaţii ar putea avea lefuri egale şi ştie şi sursa de finanţare. „Reducerea drepturilor sindicale. De aici se pot face reduceri, să nu mai aibă maşini şi clase şi salarii mari. Condescu şi-a creat un imperiu sindical“, spune acesta adăugând că în BVC al CEO banii pentru sindicate ar fi tăiaţi. Rând pe rând liderii de sindicat de la FNME au dezminţit informaţia în ultimele zile.

Creţan mai spune că o nouă rundă de negocieri pentru CCM va fi joi. Cel mai probabil, negocierile vor continua până pe 15 ianuarie.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: