Prima promoție de tineri, la CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia va angaja tineri din 2020. Va fi prima promoție de absolvenți ai învățământului dual și profesional, sponsorizat de compania energetică. În prezent, forța de muncă este îmbătrânită și multe posturi sunt deficitare. Cea mai mare lipsă este de sudori.

Tinerii sunt așteptați, în special, în producție, unde media de vârstă a salariaților este de 50 de ani. Ion Paraschivu, directorul tehnic al Direcției Miniere, a explicat și posturile unde este nevoie de personal calificat: „Este deficit de personal inclusiv în activitatea de mentenanță. Sunt 2.250 de salariați aici. Constatăm că există anumite meserii care nu sunt acoperite. Mă refer, în special, la sudori. Aici este cel mai deficitar capitol. Nu numai în Direcția Minieră, ci și în termocentrale. Mai sunt probleme la prelucrători prin așchiere. La fel, mulți au plecat. Electroniști, la fel. Sunt multe meserii deficitare. Sperăm să compensăm forța de muncă îmbătrânită prin angajarea tinerilor absolvenți. E greu să ceri unui salariat care are 54-55 de ani să lucreze la peste 30 de metri înălțime. E greu. Trebuie să luăm măsuri pentru întinerirea forței de muncă”.

Primii tineri vor fi angajați abia peste doi ani. Atunci va absolvi prima promoție de elevi care s-au înscris la cursurile învățământului dual. Compania bugetează circa 150 de locuri. Liceenii primesc burse în funcție de performanță, echipament și stagiu de practică în cadrul CEO. „În fiecare an, de acum înainte, vom continua parteneriatele cu Inspectoratul Școlar și vom face și precontracte de muncă. Cei înscriși în învățământul dual vor beneficia cu certitudine de un loc de muncă. Prima promoție va fi angajată în 2020”, a spus Sorin Olaru, directorul Direcției de Resurse Umane.

Vizualizări: 2,877

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: