Ce stocuri de cărbune are CEO în plină iarnă

Stocuri de aproape un milion de tone de cărbune. Cu atât se laudă oficialii Complexului Energetic Oltenia, care dau asigurări că nu vor avea probleme în această iarnă. Odată cu sezonul rece creşte şi consumul de energie. În această săptămână, de exemplu, s-a funcţionat cu opt grupuri energetice.

Peste 800 de mii de tone de cărbune se află în depozitele companiei energetice, iar, în cariere, mai sunt peste 150 de mii de tone.

Minerii lucrează şapte zile din şapte să nu fie probleme, a explicat, la Tele 3, Gheorghe Dobriţanu, directorul Diviziei Miniere, din cadrul CE Oltenia: „În momentul de faţă, stocurile de cărbune, în cariere, sunt de aproximativ 150 de mii de tone de cărbune. În termocentrale, undeva la aproape 800 de mii de tone de cărbune. Funcţionăm în cele zece cariere cu preponderenţă excavatoarele purtătoare de cărbune, inclusiv sâmbăta şi duminica şi în toate sărbătorile până acum. Am lucrat şi de Ziua Minerului, şi de Sfântul Nicolae. Mergem undeva la 65-75 de mii de tone de cărbune pe zi, la un consum care, în unele zile, ajunge la 80 de mii de tone de cărbune. Miercuri, de exemplu, am avut opt grupuri mari şi unul mic în funcţiune şi am avut acest consum care este în perioada aceasta”.

 „Fără probleme”

Stocurile de cărbune se vor subţia de anul viitor, însă Dobriţanu susţine că nu vor apărea dificultăţi, iar compania va ieşi cu bine şi din această iarnă. „Aceste stocuri, pe care ni le-am asumat la începutul acestei perioade, le păstrăm. Până la 31 decembrie ne menţinem aceste stocuri. Începând din ianuarie, când s-ar putea să fie şi temperaturile mai joase puţin, să funcţionăm la capacitate maximă şi atunci producţia noastră va fi puţin mai mică decât consumul, dar având stocurile respective, ne putem descurca şi în luna ianuarie, şi până la sfârşitul iernii, fără probleme”, au fost asigurările şefului Diviziei Miniere.

Vizualizări: 1,213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: