Salariaţii CEO riscă să piardă banii de mâncare

Minerii şi energeticienii din Complexul Energetic Oltenia trebuie să folosească, până la sfârşitul acestui an, tichetele de masă. În caz contrar, riscă să piardă banii, anunţă şeful Direcţiei de Resurse Umane din cadrul companiei energetice.

Banii de mâncare au fost viraţi pe card. La fel vor sta lucrurile şi anul viitor. „Cu tichetele de masă în formă electronică, este o chestiune importantă. Sumele care au fost virate anterior datei de 1 noiembrie trebuie obligatoriu utilizate până la sfârşitul anului. În caz contrar, conform legii, nu vor putea fi reportate. Sumele se vor pierde. Aceste tichete de masă trebuie să asigure coşul zilnic în decursul unei luni. Cele două luni, noiembrie şi decembrie, care constituie derogarea, sunt suficiente. Având în vedere situaţia asta inedită a tichetelor de masă sub formă electronică, pe carduri, nu toţi salariaţii au înţeles care este destinaţia acestor sume. Probabil unii au înţeles că pot fi folosite ca şi cardurile bancare, vreme îndelungată, însă doar sumele virate ulterior datei de 1 noiembrie pot fi utilizate anul următor. Toţi colegii care mai au sume neutilizate, să le folosească pe acestea cu prioritate. Nu sunt foarte mulţi oricum. Pentru 2019, vor fi alte tichete de masă. Tot electronice”, a transmis Sorin Olaru, şeful Direcţiei de Resurse Umane din cadrul CE Oltenia.

În altă ordine de idei, fiecare salariat al Complexului Energetic Oltenia a primit, în această săptămână, tichete cadou în valoare de 1.100 de lei fiecare. Acestea vor fi impozitate cu 10%. În plus, fiecare angajat care are copii minori a primit câte 100 de lei, de Moş Nicolae. „Le-au primit toţi salariaţii în cursul zilei de miercuri şi joi. Cu siguranţă, le vor utiliza de sărbători. Nu cred că vor fi suficiente la câte nevoi sunt şi câte cumpărături are de făcut un salariat”, a conchis directorul Olaru, la Tele 3.

Vizualizări: 5,826

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: