Prima reacţie a medicului Gheorghe Neaţă: Nu am ce să-mi reproşez!

“Nu pot să vorbesc. Nu am ce să-mi reproşez, cinstit vă spun!” Aceasta a fost prima reacţie a medicului chirurg Gheorghe Neaţă după ce a fost eliberat din arest. Doctorul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, timp în care nu poate să profeseze. Avocatul său a anunţat că va contesta această măsură.

Întrebat dacă se simte vinovat, medicul Gheorghe Neaţă a răspuns: „Absolut deloc. La intervenţia chirurgicală, absolut deloc!”.

 

Neaţă este cercetat pentru ucidere din culpă şi a fost plasat sub control judiciar. „Perioada este de 60 de zile. Este vorba doar de infracţiuni de ucidere din culpă, nu şi infracţiuni de corupţie. Este şi interdicţia de a profesa. Aşteptăm ca judecătorul de drepturi şi libertăţi să ne spună dacă este necesară, dacă sunt sau nu destule elemente ca să se dispună această restrângere a dreptului de muncă”, a spus Irinel Prodănoiu, avocatul medicului.

 

Anchetatorii susţin că există dovezi că intervenţia chirurgicală i-a fost fatală femeii de 40 de ani, din Scoarţa. Medicul Neaţă ar fi operat-o singur şi complicaţiile care au apărut după intervenţie au dus la moartea femeii.

 

“S-a reţinut că o pacientă a decedat la 15 mai 2021, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, reţinându-se existenţa unei legături de cauzalitate între faptul că medicul suspect, care a fost reţinut, a efectuat anterior intervenţia chirurgicală asupra pacientei în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu singur, fără ajutorul unui alt medic care să acorde sprijin pentru ca actul medical să se desfăşoare în bune condiţii şi, în acest mod, a apărut o complicaţie postoperatorie de fistulă intestinală, complicaţie care a condus la decesul pacientei”, a spus Cristina Ciobanu, prim-procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Gheorghe Neaţă este judecat de aproape doi ani în dosarul în care este acuzat de anchetatori că ar fi luat mită de la pacienţi ori de la rude ale acestora ca să-i trateze. Până acum, magistraţii Tribunalului Gorj nu s-au pronunţat şi au dispus amânare după amânare.

Vizualizări: 1,397

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: