Prima sesizare la Biroul Electoral Județean Gorj

Uniunea Salvați România, filiala Gorj, a făcut prima sesizare la Biroul Electoral Județean. Filiala condusă de Radu Miruță a reclamat faptul că încă mai sunt bannere pe străzi, deși acestea ar fi trebuit ridicate înainte de începerea campaniei electorale. 

Miruță a exemplificat cu faptul că PNL nu a ridicat bannerul din str. Luncilor, Târgu Jiu, iar PSD nu a îndepărtat bannerul din comuna Plopșoru, sat Piscuri.

Ca și în campania electorală precedentă, USR Gorj a sesizat afișajul ilegal. Legea impune ca un partid să poată pune un singur afiș pe un panou. La Târgu Jiu, primăria pune la dispoziția fiecărui partid câte un panou, ca să nu existe discuții, dar legea impune ca partidul să pună un singur afiș pe un panou. "Este vorba despre un principiu de supunere fata de lege: ca este buna, ca este rea, legea trebuie respectata! Politicienii vechi s-au tot invatat sa nu duca nicio grija fata de respectarea legii...impotriva acestor atitudini unii dintre noi am decis sa ne implicam! Nu se poate asa, cu indiferenta totala fata de lege si cu tupeu! Art. 40, alin. 6 din Legea 33/2007, obliga la un singur afis pe panou electoral: - PSD, PNL, Pro Romania, ALDE (in afara Tg Jiu) au mai multe, crezand ca de acolo vine norocul la vot", arată Radu Miruță.

Vizualizări: 2,073

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: